Putokaz ka crkvi u Čitluku postavljen neposredno ispred putokaza za Aleksandrovac!

Koji putokaz je važniji?: U čitlučkoj crkvi tvrde da imaju dozvolu Saobraćajne inspekcije

SRPSKA POSLA – Važno je znati gde je crkva, a za Aleksandrovac – koga briga – Pre nekoliko dana, na izlasku iz grada, pored regionalnog puta Kruševac – Kraljevo, postavljen je veliki putokaz za čitlučku crkvu koji je potpuno zaklonio tablu koja pokazuje skretanje za Aleksandrovac.

Koji putokaz je važniji?: U čitlučkoj crkvi tvrde da imaju dozvolu Saobraćajne inspekcije

Foto: privatna arhiva / RAS Srbija Koji putokaz je važniji?: U čitlučkoj crkvi tvrde da imaju dozvolu Saobraćajne inspekcije

– Bilbord je očigledno sveže postavljen, verovatno pre par dana, pošto svakodnevno prolazim tu i do sada ga nisam primetio. Ne znam ko ga je postavio, da li mesna zajednica Čitluk ili neko iz crkve. Taj znak je 30 metara pre samog skretanja za Aleksandrovac, putem kojim 80 odsto ljudi iz drugih gradova stižu u Župu. Tako da obaveštavam sve putnike namernike koji putuju u Aleksandrovac da se neće lako snaći osim ako već napamet ne poznaju put. Ja ne mogu da se načudim kome je ovo palo napamet i pitam se da li je Srbija sekularna država – priča Dejan Gmijović koji nam je skrenuo pažnju na ovaj, blago rečeno, nesavestan potez crkve.

Boban Kostić, Čitlučanin i direktor JKP „Kruševac“, kaže da Mesna zajednica Čitluk nema veze sa postavljanjem putokaza za crkvu.

– I mene je začudilo kada sam video da radnici putokaz za crkvu postavljaju tik ispred putokaza za Aleksandrovac. Zašto je to postavljeno baš tu moraćete da pitate sveštenika. Inače, putokaz za Aleksandrovac na tom mestu stoji jako dugo i za njegovo postavljanje je, pošto je reč o regionalnom putu, zadužena republička Direkcija za puteve – kazao nam je u telefonskom razgovoru Boban Kostić.

Sveštenik iz Čitluka Radiša Veškovac kaže da su za postavljanje putokaza za crkvu dobili dozvolu od saobraćajne inspekcije.

– Razgovarali smo sa nadležnima u Gradskoj upravi i oni su nam dozvolili da tu postavimo putokaz za crkvu Svetog velikomučenika Georgija. Rekli su nam da će putokaz za Aleksandrovac premestiti 30 metara dalje kako bi bio vidljiv – objašnjava Veškovac.

Izvor: Blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply