Puno rada i truda uloženo u ugrašavanje grada

Krusevac.jpg

Za uređenje gradskih površina u Kruševcu, u poslednjih osam meseci uloženo 50 miliona dinara, koja su obezbeđeni iz donacija kruševačkih preduzeća. Efikasnijem radu službi doprineo i kontakt centar čijim se operaterima dnevno javi pedesetak građana.

Krusevac.jpg

U poslednjih osam meseci u uređenje gradskih površina u Kruševcu uloženo je 50 miliona dinara. Sva sredstva su obezbeđena iz donacija kruševačkih preduzeća. Dosta toga je urađeno i na umrežavanju Gradske Uprave sa Javnim preduzećima radi zajedničkog cilja, čistijeg grada.

Stubovi koje su ružili plakati su prekrečeni. Zamenili su ih moderniji koji su stigli u paketu sa novim dekorom i autobuskim stajalištima. Popločan je strogi centar, uređen prilaz gradskom zdanju, a trenutno se radi i na rekonstrukciji partera i parkinga oko sportskog centra.

Građani kažu da je grad čistiji nego ranije i da se to primećuje u centru, naseljima ali i na prilazima i kružnim tokovima koji su skoro urađeni.

Ipak, imaju zamerke na rad komunalne policije koja bi prema njihovom mišljenju trebalo da bude ažurnija kada je reč o vozačima koji se parkiraju na zelenim površinama i trotoarima.

Efikasnijem radu službi doprineo je i kontakt centar čijim se operaterima dnevno javi pedesetak građana, često sa zahtevima za uklanjanje divljih deponija.

Po prijavi, inspekcije izađu na teren, daju nalog i problem se za nekoliko dana rešava.

Kontakt centar Kruševac je opravdao postojanje na šta ukazuje nagrada koju je ovaj projekat dobio kao najbolji u celoj Srbiji koji je finansirala Evropska Unija„, napominje načelnik Gradske Uprave Boban Bjelanović.

Kontakt-centar-Krusevac.jpg

Velike akcije čišćenja su uobičajene za radnike Javnog komunalnog preduzeća koji će čim vreme dozvoli postaviti desetak podzemnih kontejnera kod pijaca i u najfrekventnijim delovima grada.

Kupljeno je i specijalno vozilo, a posle pet godina popravljena je i mašina za pranje kontejnera.

Direktor JKP Kruševac Boban Kostić napominje da to preduzeće od gradskog veća i gradonačelnika traži da preuzme održavanje horizontalne i vertikalne signalizacije, rasvete, panoa kao i da zimi čisti od snega sve gradske ulice.

Pošto će se sve naći u nadležnosti kruševačkih preduzeća i lakše će se stati na put nesavesnim građanima zbog kojih je proteklog meseca komunalna policija podnela 146 prijava i uvela 24-časovne patrole.

Izvor RTS

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply