Prvi Vaskršnji festival predstava za decu u Kruševačkom pozorištu

Labudovo jezero, dečje pozorište iz Kragujevca

Festival će otvoriti predstava Pozorišta za decu iz Kragujevca “Labudovo jezero”

Labudovo jezero, dečje pozorište iz Kragujevca

Foto: Pozorište za decu iz Kragujevca

 

Prvi revijalni Vaskršnji festival predstava za decu u Kruševačkom pozorištu biće otvoren u četvrtak, a do 16. maja biće odigrano osam predstava, najavio je upravnik pozorišta Branislav Nedić.

Festival će otvoriti predstava Pozorišta za decu iz Kragujevca “Labudovo jezero”.

Reč je o predstavi koja je pobedila na festivalu u Subotici i dobila mnogo nagrada ove i prošle godine, kazao je Nedić.On je dodao da će na festivalu učestvovati i dve predstave, koje nisu pripremala pozorišta, već škole.
To su predstave “Pepeljuga u zemlji čuda”, koja je osvojila prvo mesto na ovogodišnjem festivalu školskog teatra (FEŠT) i “Uspavana lepotica”.

Ono što je izuzetno značajno je gostovanje predstave “Koza i vuk”, Šangajskog pozorišta lutaka iz Kine, naveo je Nedić i dodao da će kinesko pozorište nastupiti u Kruševcu zahvaljujući dobroj saradnji sa Pozorištem za decu iz Kragujevca.

Najmlađi ljubitelji pozorišta biće u prilici da pogledaju i predstavu lokalnog pozorišta “Lepotica i zver”, koja nekoliko godina nije bila na repertoaru, kao i predstave “Nemušti jezik” i “Pinokio” Spasoja Ž.Milovanovića, a u režiji Zorana Lozančića.

Nedić je istakao da Kruševačko pozorište nastavlja aktivnosti na formiranju profesionalnog “Pozorišta za decu”, a početak rada se, kako je najavio upravnik, očekuje na proleće iduće godine.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply