Prvi pacijenti sa teškom i srednje teškom kliničkom slikom primljeni u novukovid bolnicu u Kruševcu, lekari iz Niša sa novozaposlenim kolegama brinu o pacijentima

Prvi pacijenti stigli u bolnicu u Kruševcu, lekari iz Niša sa novozaposlenima

Prvi pacijenti stigli u bolnicu u Kruševcu, lekari iz Niša sa novozaposlenima Izvor: N1

Prvi pacijenti oboleli od kovida-19 stigli su na lečenje u novoizgrađenu bolnicu u Kruševcu. Jedan pacijent iz Kruševca, a drugi iz Kraljeva, stigli su oko 9.30 na prostor kasarne Rasina u okviru koje je sagrađena bolnica, izjavio je za N1 rukovodilac kovid bolnice dr Vladan Cvetanović.

„Za danas je najavljen dolazak još deset pacijenata iz više gradova u unutrašnjosti Srbije“, rekao je Cvetanović i ponovio da je iskusna ekipa lekara i sestara iz Niša na licu mesta sa novozaposlenim kolegama u kruševačkoj kovid bolnici.

Svi pacijenti koji će ovde biti na lečenju, biće sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

Lekari i medicinsko osoblje za koje je bio raspisan konkurs na sajtu Kliničkog centra u Nišu, biće primljeni u stalni radni odnos, ali će prvih šest meseci biti na probnom radu.

Nova kovid bolnica, sa tri bloka povezana tzv. toplim vezama između sebe, poseduje 150 jedinica intenzivne nege gde svaki ležaj ima svoj respirator i monitor i još 350 mesta u poluintenzivnoj nezi.

Ima i mobilnih respiratora i kiseoničkih mesta, a juče je na svečanom otvaranju rečeno da je bolnica pravljena „po meri kovida“ i epidemije.

Zaposlenje u novoj kovid bolnici u Kruševcu našlo je oko 650 medicinskih radnika, najviše među njima tehničara i sestara.

Izvor: N1info.com

Link: http://rs.n1info.com/Vesti/a685851/Prvi-pacijenti-stigli-u-bolnicu-u-Krusevcu-lekari-iz-Nisa-sa-novozaposlenima.html

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply