Provalio u Bioskop Kruševac i „vršljao“ 20 minuta

Misteriozna provala u bioskop

Nepoznati provalnik pod okriljem noći upao je u prostorije bioskopa „Kruševac” i tu proveo dvadesetak minuta. Osim štete na vratima i na sceni, još nije utvrđeno da li napravljena još neka šteta

 Misteriozna provala u bioskop

Nepoznati provalnik upao je u noći između utorka i srede u prostorije Bioskopa „Kruševac“ u centru grada, „prošetao“ se po zgradi i u njoj „divljao“ oko 20 minuta! Kamere obližnjeg lokala „Sinema“ registrovale su provalu tri sata posle ponoći.

– Razlupao je staklo na ulaznim vratima i verovatno ušao kroz taj otvor – priča za „Novosti“ Dragojlo Jović, urednik filmskog programa Kulturnog centra Kruševac, pod čijim okriljem rade gradski bioskopi.

– Kamera „Sineme“ snimila je N.N.osobu, čije se lice ne vidi, kako prolazi hodnikom koji vodi ka kabini bioskopa, a potom je kamera koja prati izlaz, to lice usnimila posle 20 minuta.

Kada su radnici EPS-a pozvali Jovića u sredu ujutro da im otključa zgradu kako bi očitali struju, provala je otkrivena. U samom bioskopu ostavljeni su tragovi ovog misteriznog boravka.

– Razvalio je vrata od kabine, postoji i otisak stopala, a potom je neko vreme proveo u sali – kaže Jović. – Šta je tu tražio, ne znamo, ali je na sceni pocepao deo draperije. Policija je došla po našem pozivu, uzeli su otiske, a mi ćemo dodatno popisati opremu kako bi videli šta nedostaje.

Jedino u obijenoj zgradi vrede kino – projektori.

– Sigurno je da će se uvesti naše video – obezbeđenje kada budemo nabavili digitalnu tehnologiju – napominju u Kulturnom centru. – Bioskop je bio obijen samo 1997. godine.

Neposrednih očevidaca neobične provale za sada nema, a prema Jovićevim rečima, na snimku je registrovana silueta najverovatnije starijeg čoveka. „Sinema“ je radila do ponoći, kao i lokal „Scena“, dok je lokal „I.T.“, kaže Jović, u renoviranju.

U utorak je u bioskopu bilo dve projekcije, od 18 i od 20 sati, ali publike nije bilo. Gužva u bioskopu se završila 26.februara, posle jednomesečnog prikazivanja hit – filma „Montevideo“, koji je odgledalo 6.488 posetilaca.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply