Protestna šetnja održana i u Kruševcu, mirnim protestima iskazano nezadovoljstvo naroda zbog medijskog mraka, zloupotrebe policije od strane vladara Aleksandra Vučića, zbog pripadnika BIA-e i navijača huligana koji su isprovocirali incidente na protestima

Protesti su večeras održani u brojnim gradovima Srbije. Oko 500 građana Kruševca, uglavnom mladih, učestvovalo je večeras na protestnom skupu u centru grada, organizovanom protiv policijskog nasilja i u znak podrške demonstrantima širom Srbije. Potestne šetnje organizovane su i u Kraljevu, Zrenjaninu, Čačku, Boru…

Protest u Kruševcu; Foto: Printscreen
Protest u Kruševcu; Foto: Printscreen

Uzvikujući parole „Nećemo Vučića„, „RTS laže„, „SNS lopovi, Srbiju ste prodali“ demonstranti su prvo prošetali do zgrade Policijske uprave i Trga mira, a potom se vratili na Trg kosovskih junaka.

„Dajemo podršku studentima koji su sve ovo započeli. Svi smo ovde različiti, ali neka nas to ne plaši. Ne možemo da trpimo nepravdu. Nećemo da nas zatvaraju u kućni pritvor, da nas lažu kako nas leče, a onda prave svoje pirove i žurke. Nećemo da kriminalci, u ime policije, biju našu decu“, rekla je okupljenima Duška Milosavljević, profesorka srpskog jezika.

Jedna od učesnica protesta upozorila je demonstrante na, kako je rekla, „ubačene elemente iz SNS“.

„Videla sam petoricu momaka za koje znam da su iz SNS-a. Nemojte da nasedate na njihove prvokacije. Ukoliko nešto započnu samo sedite dole“, rekla je ova učesnica protesta.

Nakon još jedne kraće šetnje do Trga kosturnica skup je završen uz dogovor da se sutra okupe na istom mestu u 19.00 sati.

Demonstrante je u šetnji obezbeđivalo oko 30 pripadnika policije u uniformama i civilu, a nikakvih incidenata nije bilo.

Izvor: Insajder.net

Link: https://insajder.net/sr/sajt/vazno/19447/Protestna-%C5%A1etnja-odr%C5%BEana-i-u-Kru%C5%A1evcu-%C4%8Ca%C4%8Dku-Boru-Zrenjaninu.htm

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply