Protestanti protiv diktature u Kruševcu napadnuti petardama!

Kruševac: Petardama na protestnu kolonu

Tokom večerašnje protestne šetnje u Kruševcu sa jedne od terasa u Čolak Antinoj ulici na protestnu kolonu bačene su dve petarde

Dva snažna pucnja kada su učesnici u protestu „Protiv diktature“ u Kruševcu večeras prolazili prilično slabo osvetljenim delom Čolak Antine ulice, napunili su ulicu mirisom baruta.

Protestanti su, negodujući, na kratko zastali i i mobilnim telefonima fotografisali terasu na drugom spratu zgrade sa koje je, po njihovoj proceni, neko bacio petarde, a zatim pobegao.

Iza kolone na manjoj udaljenosti kretao se automobil saobraćajne policije, ali za sada nemamo informacije da li je i kakve aktivnosti policija preduzela povodom ovog incidenta.

Među šezdesetak učesnika večerašnjih protesta bilo je i roditelja sa decom, neki su poveli i kućne ljubimce, a jedna od učesnica vozila je osmomesečnu bebu u kolicima na koja je bio zakačen trasparent „Neću da rastem u diktaturi“.

Protesti su, kao i prethodnih pet večeri, počeli u 19 sati okupljanjem ispred zgrade Gradske Skupštine. „Mislim, dakle šetam“, „Bučni smo – zazidajte nas“, „Imam F22 i gladan sam“ neki su od trasparenata koje su tokom šetnje kroz centar grada do trga Kosturnica, a potom nazad Čolak Antinom i prolazom pored bioskopa Kruševac, učesnici nosili uzvikujući uz pištaljke i bubanj parole „Kruševac na ulice“, „Kruševac se ne plaši“, „Vratite nam Srbiju“.

PROČITAJ JOŠ:  Meštani se pobunili protiv kamenoloma firme Kruševac put tvrdeći da nemaju dozvolu za eksploataciju kamena, iz firme demantuju

Tokom šetnje učesnike su pojedini građani pozdravljali automobilskim sirenama i mahanjem sa prozora.

– Kada bi na ulice izašli svi obespravljeni i nezadovoljni Kruševljani, svi koji su ostali bez posla i bez neisplaćenih plata, gradske ulice ne bi bile dovoljne da ih sve prime – rekao nam je na početku protesta jedan od mladih učesnika koji su i večeras činili većinu protestanata.

Ljudi su u Kruševcu veoma uplašeni, mi to razumemo, nije to lako, ali smo zato mi tu i za njih – dodao je.

Protesti su najavljeni i za sutra u isto vreme.

Izvor: KruševacGrad

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply