Protest poniženih prosvetara u Kruševcu

S. Babović

Više od 100 prosvetnih radnika protestovalo je danas ispred Školske uprave Ministarstva prosvete u Kruševcu

 S. Babović

 

VIŠE od 100 prosvetnih radnika protestovalo je danas ispred Školske uprave Ministarstva prosvete u Kruševcu. Štrajkači koji su nosili transparente na kojima je između ostalog pisalo da se Sveti Sava prevrće u grobu, tvrde da su poniženi i pod pritiscima zbog održavanja skraćenih časova.

 

– Već šestu nedelju štrajkujemo i Ministarstvo nema adekvatnih argumenata – iznosi Dobrivoje Marjanović, predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Kruševac. – Dogodili su se veliki pritisci na štrajakače. Od jutros su inspektori rada po školama. Ima i političkih pritisaka, ali niko nije odustao od štrajka i nadamo se da će direktori škola pokazati dostojanstvo.

Prema informacijama iz Unije u 43 od ukupno 52 osnovne i srednje škole u Rasinskom okrugu održava časove u trajanju od po 30 minuta. Osnovna škola u Čitluku jedina je koja radi na teritoriji samog Kruševca. Prosvetari iznose da je početak drugog polugodišta doveden u pitanje. Iznose da imaju plate kao čistačice u javnim preduzećima i vozači u ministarstvima.

– Ali najmanje štrajkujemo zbog plata, protestujemo zbog ovog ponižavajućeg položaja, ponizili su nas pred decom koju učimo i pred sopstvenom decom – iznosi učiteljica Dragana Stevovović koja 25 godina radi u prosveti. – Ne možete da uzmete novac od visoko obrazovanih ljudi i od penzionera koji su ceo život tu penziju sticali i onda daš svojim službenicima kao pomoć.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply