Prošlo je 5 meseci od smrti trudnice, još uvek nema odgovora ko je odgovoran za smrt trudnice i nerođene bebe, lečili je od bolova u bubregu a umrla od sepse!

„Ulazimo u Novu godinu bez tebe. Danas je 5 meseci kako si otišla“: Prolaze dani bez Tamare i bebe – Ko je kriv za smrt Tamare Milić – pitanje je na koje i dalje nema odgovora
Tamara Milić

Foto: Instagram

Tamara Milić iz Kruševca preminula je 1. avgusta 2019. godine, a sa njom se ugasio život i njene nerođene bebe. Mlada trudnica preminula je na niškom Kliničkom centru, gde je prebačena iz Opšte bolnice u Kruševcu, čije su zaposlene njeni prijatelji, porodica, ali i dobar deo javnosti krivili za preranu smrt ove žene.

Ko je kriv za smrt Tamare Milić, pitanje je koje su postavljali nadležnim organima, pred medijima, na društvenim mrežama, u protestnim šetnjama. Na njega i dalje nema odgovora, a to ne smanjuje bol onih koji su bez Tamare ostali i kojima je ova nova godina stigla sa ogromnom prazninom u srcu.

– Danas je pet meseci kako si otišla večnim putem. Ulazimo u novu godinu bez tebe… Pričamo o tebi svakog dana, nasmejemo se tvojim ludostima, setimo se tvog širokog osmeha, tvoje pozitivne energije, tvog duha i volje za životom. Prolaze dani, sa njima i godine, a ti ostaješ i živiš u nama. Nosimo te u srcu, u duši, u priči u svemu. Nedostaješ… Fališ… Previše… – navodi se na Fejsbuk stranici „Pravda za Tamaru Milić“.

Podsetimo, Tamara nije imala nikakvih problema u trudnoći. U kruševačku bolnicu je primljena 20. jula, kada je bila u sedmom mesecu trudnoće. Prema rečima njenog supruga Lazara Milića, imala je bolove u predelu levog bubrega.

– Uveravali su nas da to nije ništa i da se kod trudnica često javlja napad bubrega. Odmah tog dana počela je i da povraća, imala je temperaturu i tamo su je držali 4 dana bez ikakvog jasnog odgovora. Sumnjali su da je u pitanju zapaljenje bubrega, pa su mislili da je krenuo i kamen – rekao je Tamarin suprug koji je ostao bez žene i deteta.

Tamara Milić

Tamara Milić Foto: Facebook/Pravda za Tamaru Milić

Kako je naveo, tamo je nisu gledali i pazili, a on je išao sam da je presvlači i kupa.

– Pomagale su joj druge trudnice, čak i kad su tražile pomoć od sestara, one su vikale na njih i govorile „nije tebi ništa, nemoj da se prenemažeš“ – ispričao je Milić i dodao da je njegova supruga u tom trenutku umirala od sepse.

Tamara je potom prebačena u niški Klinički centar, ali joj nažalost nije bilo pomoći. Ona i njena beba umrli su 1. avgusta.

Telegraf.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply