Priznanje za Mladena Dodića – postao selektor mlade fudbalske reprezentacije

sr.wikipedia.org

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) imenovao je danas Mladena Dodića za novog selektora mlade nacionalne reprezentacije.

Dodić je izabran jednoglasno na predlog potpredsednika FSS zaduženog za A i mladu reprezentaciju Sava Miloševića, a na toj dužnosti zameniće Radovana Ćurčića koji je prošlog meseca preuzeo kormilo seniorskog državnog tima.

sr.wikipedia.org

Sa doskorašnjim trenerom Jagodine dogovorena je saradnja do završetka prvenstva Evrope juna 2015. godine u Češkoj, saopšteno je na sajtu FSS.

Dodić je u dosadašnjoj karijeri radio kao šef stručnog štaba Napretka iz Kruševca, Novog Pazara, Dinama iz Vranja, Javora i Jagodine, koju je prošle sezone vodio do finala Kupa Srbije i trećeg mesta u nacionalnoj Superligi.

„Članovi Odbora za hitna pitanja izrazili su uverenje da će Ćurčić i Dodić odličnom saradnjom u vremenu koje dolazi omogućiti maksimalne preduslove za našu mladu reprezentaciju pred kontinentalno takmičenje, ujedno i kvalifikaciono za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru“, navodi se na sajtu FSS.

Na današnjem sastanku izabrana su još četiri selektora na predlog direktora mlađih selekcija u FSS Mitra Mrkele.

Za selektora U-16 reprezentacije (igrači rođeni posle 1. januara 1999. godine) izabran je Milan Đuričić, a za selektora U-15 reprezentacije (igrači rođeni posle 1. januara 2000. godine) Marko Mitrović.

Novi selektor A ženske reprezentacije Srbije je Boris Arsić, trener ŽFK Spartak iz Subotice, a za selektora U-16 ženske reprezentacije izabrana je Suzana Stanojević.

Razmatrana je i odluka Komisije za žalbe UEFA, koja je odbacila žalbu FSS na kazne donete posle prekinute utakmice sa Albanijom, u okviru kvalifikacija za prvenstvo Evrope.

Odlučeno je da FSS podnese žalbu Nezavisnom arbitražnom sudu sporta u Lozani, a o svim koracima javnost će biti pravovremeno obaveštena.

Dodić: Velika čast i obaveza

Dodić je rekao je da mu je velika čast i obaveza što je stupio na tu funkciju i zahvalio na ukazanom poverenju.

„Trudiću se da nastavim putem uspeha koji je trasirao prethodni selektor Radovan Ćurčić sa svojim stručnim štabom i kvalitetnom generacijom mladih reprezentativaca“, izjavio je Dodić Tanjugu.

Kako je istakao, cilj mu je da sa mladom reprezentacijom Srbije izbori učešće na Olimpijskim igrama u Riju 2016, za šta je preduslov plasman u polufinale prvenstva Evrope sledeće godine u Češkoj.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply