Privredni savet Kruševca održao sastanak

privrednici

Problematika zapošljavanja bila je centralna tema današanje, inače treće sednice Privrednog saveta grada Kruševca. Sednicom je predsedavao gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, a domaćin kruševačkim privrednicima bila je fabrika alkoholnih pića RUBIN.

privrednici

U prethodna tri meseca u Kruševcu je zaposleno preko 1200 lica i ukoliko se na pravi način budu koristila sredstva iz lokalnog akcionog plana, možemo očekivati i značajnije rezultate, naglasio je, u uvodnim rečima, gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić. Tom prilikom pozvao je prisutne privrednike, koji inače zapošljavaju gotovo 80 radnika u gradu, da uzmu aktivno učešće u predstojećim akcijama lokalne samouprave i nacionalne službe za zapošljavanje.

– Smatram da ovaj Privredni savet treba da izađe sa predlogom šta prvo treba uraditi u javnim radovima. Već postoje neki predlozi od Vodovoda, koji traži veliki broj ljudi za sređivanje jezera, i od JKP-a koje želi da sredi vodotok Rasine. Sređivanjem vodotoka Rasine na području grada stekli bi se uslovi za apliciranje kod Ministarstva poljoprivrede, za dobijanje novca za kanalisanje same reke, istakao je Gašić i dodao da je do sada za ova dva predloga opredeljeno 10 miliona iz budžeta Grada i 10 miliona iz republičkog budžeta.

Pored subvencija za zapošljavanje i samozapošljavanje, Kruševac stimuliše poslovne aktivnosti i drugim merama, podsetio je gradonačelnik Gašić. Između ostalog i oslobađanjem plaćanja komunalnih taksi za novoizgrađene privredne i poslovne objekte, što domaći privrednici nisu prepoznali kao podsticaj u dovoljnoj meri.

Više detalja o subvencijama za zapošljavanje i samozapošljavanje, izneo je direktor kruševačke filijale nacionalne službe za zapošljavanje Predrag Marković i najavio, krajem aprila Sajam zapošljavanja u gradu.

Pre sednice članovi Privrednog saveta grada obišli su proizvodne pogone RUBIN-a, a uspeha u radu poželeo im je generalni direktor Zoran Bekrić.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply