Privredna komora dodelila priznanja najuspešnijim privrednicima Rasinskog okruga

U Regionalnoj privrednoj komori u Kruševcu organizovan je 2. božićni susret privrednika, na kojem su pojedincima i kolektivima, koji su u prošloj godini najviše doprineli privrednom razvoju Rasinskog okruga, uručena priznanja.

Poveljom i zlatnikom sa likom kneza Lazara za najveći doprinos poboljšanju privrednog ambijenta nagrađen je bivši gradonačelnik Kruševca, a sadašnji ministar odbrane Bratislav Gašić.

Obraćajući se privrednicima Gašić je istakao da grad Kruševac mora nastaviti stvaranje dobrih uslova poslovanja postojećim stranim investitorima, ali i uslove za privlačenje novih, kako bi ove godine do posla došlo više mladih ljudi.

Gašić je najavio i da će namenska proizvodnja kruševačke IMK „14.oktobar“, Korporacije Trayal i trsteničke „1. petoletke“, biti izdvojene kao celine iz ovih preduzeća u restrukturiranju i pripojene namenskoj industriji Srbije.

Multinacionalnoj kompaniji „Henkel„, koja je kao mesto za širenje svog biznisa prepoznala Kruševac pre 12 godina, Regionalna privredna komora Kruševca dodelila je nagrada za razvoj.

Vojkan Marić, direktor fabrike Henkel Srbija u Kruševcu istakao je da je do danas ova kompanija u privredni razvoj Srbije investirala 160 miliona evra, od čega samo u  Kruševcu preko 63 miliona.

Podsećajući na kapitalnu investiciju, novu „Bref“ fabriku u koju je prošle godine uloženo više od 21 miliona evra, Marić je izrazio nadu da će se značajnih ulaganja i novih radnih mesta u Kruševcu biti i tokom 2015. godine.

Za izvoznika godine nagrađena je američka kompanija Cooper Tires koja je 2012. godine kupila deo kompanije Trajal Korporacije-fabriku automobilskih guma. Fabrika u Kruševcu drugi je proizvodni kapacitet ovog proizvođača u Evropi. Njen udeo u ukupnom izvozu sa područja Rasinskog okruga u 2014. godini bio je skoro 30 odsto. Zahvaljujući na priznanju Stuartu Wooton, direktor Cooper Tires Kruševac u ovoj godini najavio je otvaranje novog pogona u Kruševcu.

Kruševačkoj Fabrici maziva, FAM a.d. Kruševac, kao vodećem domaćem proizvođaču maziva, lideru u proizvodnji mazivih masti i specijalnih maziva, ulja za obradu metala, sredstava za antikorozionu zaštitu i sredstava za odmašćivanje i čišćenje sa najvećim trendom rasta proizvodnje i plasmana motornih ulja, Regionalna privredna komora Kruševca dodelila je nagradu za najbolji proizvod u 2014. godini.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply