Pripreme za izgradnju autoputa Pojate-Preljina uveliko traju

JP “Direkcija za urbanizam” iz Kruševca dostavilo je Ministarstvu regionalnog razvoja i lokalne samouprave, povodom početka izgradnje autoputa Pojate-Preljina, spisak potencijalnih izvođača radova i kapacitete građevinske operative

Na poslednjem sastanku gradonačelnika u Kruševcu, kroz čije će gradove proći Moravski koridor, sa ministarkom regionalnog razvoja Vericom Kalanović, dogovoreno je da svaka opština obezbedi lice koje će 24 časa pružati operativne podatke, kao i da se održi sastanak sa lokalnim građevinskim firmama.

Taj sastanak održan je danas u kruševačkoj gradskoj upravi i od izvođača radova zatražene su dodatne informacije o kapacitetima, koje će naknadno biti dostavljene ministarstvu, rekao je direktor Nikolić.

“Obezbedili smo i lice koje će 24 časa biti dostupno ministarstvu zbog važnosti Koridora na koji smo tako dugo čekali. To će biti Biljana Timotijević – Arsić, arhitekta kruševačke Direkcije”, rekao je Nikolić novinarima, posle sastanka sa lokalnim građevinskim firmama.

Takođe, dostavljen je i spisak svih slobodnih lokacija na kojima je moguće organizovati privremena gradilišta, kao i mogućih pozajmišta za agregate, dodao je on.

“Od Jasičke kružne petlje, ka Pojatu, Koridor kroz našu opštinu prolazi u dužini od 11,5 kilometara, širina gradilišta je od 70 do 100 metara, u zavisnosti od dela puta, a trasa je zbog blizine reke i mostova malo specifična”, rekao je Nikolić. On je dodao da će posla za građevinsku industriju biti mnogo i smatra da će, ukoliko se operativa udruži, taj zadatak moći sama da realizuje.

Kako je rečeno novinarima krajem januara, prvi radovi na izgradnji Moravskog koridora, koji u dužini od 109, 6 kilometara spaja sedam gradova i opština i povezuje Koridore 10 i 11, počinju u maju i to na teritoriji Kruševca i Čačka. Eksproprijacija zemljišta je, kako je tada kazala ministarka Kalanović, završena samo u dužini od 11,5 kilometara, na takozvanoj obilaznici oko Kruševca i istakla da ne očekuje probleme u tom smislu.

Izvor: Akter

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply