Prijateljica dve stotine napuštenih pasa

Nemica Monika Milanović, srpska snajka, vlasnica Udruženja za zaštitu životinja „Anđeo” iz Hanovera, odlučila da potpiše ugovor s JKP „Kruševac” o saradnji, u nameri da evropski standardi što pre zažive i u azilu za pse kod Kruševca

Kruševac – Oko dve stotine napuštenih pasa, koji se nalaze u prihvatilištu u selu Srnje, pod starateljstvom Zoohigijenske službe Javnog komunalnog preduzeća „Kruševac”, od ove nedelje imaju sigurnog prijatelja u Udruženju za zaštitu životinja „Anđeo” iz Hanovera. Put do formalno-pravnog prijateljstva trasiran je pre četiri godine, kada je Nemica Monika Milanović, „srpska snajka”, prvi put obišla kruševački azil za pse.

U minule četiri godine saradnja „Anđela” i Javnog komunalnog preduzeća „Kruševac” lagano je napredovala. Za pomoć „neke Nemice azilu za pse” u ovoj godini čula je i znatiželjna kruševačka čaršija. Minulog vikenda Monika Milosavljević je potpisala ugovor o saradnji s Bobanom Kostićem, direktorom Javnog komunalnog preduzeća „Kruševac”, i to u prostorijama azila, u prisustvu svog supruga i sina.

– Od malih nogu volim životinje. Moj suprug je Srbin, rođen u naselju Parunovac, gde ima porodičnu kuću. Svaki dolazak iz Nemačke u Srbiju sam koristila da obiđem azil u Srnju, često u pratnji muža i sina, i da donesem hranu i lekove za pse. Kako je obuka životinja moje zanimanje, a ja izuzetno volim četvoronošce, odlučila sam da redovno pružam pomoć kruševačkom komunalnom preduzeću radi unapređenja uslova za život napuštenih kućnih ljubimaca. Videla sam da zaposleni u Zoohigijenskoj službi s ljubavlju rade svoj posao i, eto, odlučila da potpišem ugovor o dugoročnoj poslovno-tehničkoj saradnji. Želim da ovi psi imaju slične uslove kao i oni u Nemačkoj. Ovi psi su inteligentni i brzo uče. Među njima je najviše mešanaca, s kojima je milina raditi. Ovde će zaživeti evropski standardi, a neki od pasa sigurno će biti udomljeni i u Nemačkoj – uverena je Monika Milanović.

Predmet ugovora, po rečima Bobana Kostića, direktora JKP „Kruševac”, jeste pomoć nemačkog „Anđela” u lekovima i preparatima za životinje, u hrani, opremi, edukaciji građana o postupanju sa životinjama, odnosu prema kućnim ljubimcima…

– Veoma je važno što će udruženje „Anđeo” pozvati sva druga nemačka udruženja da nam pruže pomoć radi boljeg funkcionisanja prihvatilišta za pse i njegovog razvoja. Naravno, želimo da proširimo ovo prihvatilište kako bismo uveli evropske standarde i kako na ulicama našeg grada ne bi bilo napuštenih pasa. Verujem da ćemo uspostaviti bolju saradnju i s domaćim udruženjima za prava životinja – kaže Boban Kostić.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply