Prijatelji Bratislava Gašića donirali bolnici aparat vredan 20 000 evra!

krusevac panorama jpg

Hirurško odeljenje Opšte bolnice u Kruševcu dobilo je danas najsavremeni aparat za anesteziju, vredan 20.000 evra.

krusevac panorama jpg

Tu donaciju uručio je danas ministar odbrane Bratislav Gašić koji je rekao da je aparat za anesteziju, vredan 20.000 evra „poklon njegovih prijatelja„.

„Kruševac danas obeležava Dan oslobođenja i treba da se svaki put na taj dan dese lepe stvari za Kruševac i da građani Kruševca osete da neko za njih brine“ kazao je Gašić i potsetio da je uz pomoć njegovih prijatelja, tokom protekle tri godine Bolnici i Domu zdravlja poklonjena nova savremena oprema vredna više od dva miliona evra.

On nije želeo da navede imena donatora koji su poklonili aparat za anesteziju i dodao da su „to ljudi koji nemaju nikakve veze sa Kruševcom, nemaju nikakve poslovne aranžmane, koji su želeli da pomognu gradu“.

Govoreći o aparatu za anesteziju, koji je danas stigao na hiruško odeljenje, načelnik službe anestezije i reanimacije Savko Marković kazao je da je reč o novoj generaciji tehnološki neuporedivo naprednijoj od aparata koji je to odeljenje do sada imalo na raspolaganju.

„Novi aparat omogućava izvođenje vrlo komplikovanih i novih tehnika anestezije koje će omogućiti da ovde možemo operativno da lečimo pacijente koji imaju teško opšte stanje sa puno hroničnih bolesti, uz istovremeno minimalni rizik koji sve to prati. Omogući će nam da se približimo svetskim standardima na polju anestezije i reanimacije“, objasnio je on.

Ta služba broji 13 anesteziologa i dvoje lekara koji su na sprecijalizaciji, što je, kako je kazao Marković, minmalni broj sa kojim jedva, ali uspevaju, da zadovolje sve potrebe.

Ta služba opslužuje sve operativne grane u opštoj bolnici, a anesteziolozi godišnje urade oko 5.000 anestezija za različite operativne, dijagnostičke i terapijske procedure.

Načelnik službe hirurgije Aleksandar Kitanović rekao je da sigurna anestezija znači tri puta lakšu operaciju i naveo da se na odeljenju hirurgije godišnje obavi 2.200 operacija.

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply