Prevaren Fond za razvoj, ukraden veliki novac

Hapšenje posle „lažiranja“ kredita. Sumnja se da su M. B. i još dva lica, lažnim prikazivanjem činjenica da su vlasnici nepokretnosti nad kojima je upisana hipoteka prvog reda u korist Fonda, doveli u zabludu odgovorna lica da im plasiraju kredit

Nova prevara otkrivena je u Kruševcu, samo nekoliko dana nakon što je iza rešetaka završilo lice koje je prodavalo deo tuđe kuće! Kruševljanin M. B.(52) uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo prevara u saizvršilaštvu i njemu je potvrđena mera zadržavanja.

– Sumnja se da su M. B. i još dva lica, tokom 2009. i 2010. lažnim prikazivanjem činjenica da su vlasnici nepokretnosti nad kojima je upisana hipoteka prvog reda u korist Fonda za razvoj, doveli u zabludu odgovorna lica Fonda da im plasiraju kredit u iznosu od 2,7 miliona dinara – potvrđuju u kruševačkoj policiji. – Odobreni kredit su, na osnovu fiktivne dokumentacije ugovora o kupovini opreme, podigli i iskoristili ga za sopstvene potrebe.

Kako saznajemo, na isti način je sin prvoosumnjičenog tokom 2010., sa sa izvršiocima, doveo u zabludu Fond za razvoj i pribavio sebi i drugim licima protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 2,5 miliona dinara.


SUMNjIVA ČETVORKA

– NA ovaj način Fond za razvoj je oštećen za ukupan iznos od 5,2 miliona dinara, a policija je protiv četiri lica podnela krivičnu prijavu u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo prevara u saizvršilaštvu – navode u policiji.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply