Pretučen kruševački bolničar u Ortopedskoj ambulanti

Ljuba Raičević / Foto S. Babović

Nos mi je polomljen, imam i čvorugu na glavi, ovako nešto nisam doživeo za 33 godine u bolnici – kaže Ljuba Raičević, medicinski teničar kruševačke bolnice, koji je napadnut u subotu

 Ljuba Raičević / Foto S. Babović

Medicinski tehničar Ljuba Raičević (56), koga su u subotu u noćnoj smeni pretukla dvojica mladića u gipsarnici Odeljenja za ortopediju kruševačke bolnice, svedoči za „Novosti“ da su zdravstveni radnici stalno na udaru. Jedan od mladića došao je sa posekotinom na ruci od staklene flaše i zahtevao da se što pre pregleda.

– Radim 33 godine u bolnici i ovako nešto nisam doživeo – kaže nam Raičević, koji se nalazi na bolovanju. – Ušlo je njih troje u ambulantu, ta dvojica sa jednom devojkom, predali mi uput i ja sam odmah pozvao doktora. Samo što sam završio razgovor telefonom, seo sam da gledam televiziju, kada su njih dvojica uleteli i jedan od njih je krenuo da se dere.

Raičević nije mogao da se seti da li ga je udario povređeni mladić ili mladić koji je bio s njim u društvu. Tek, zadnje čega se seća iz incidenta je da je udaren po glavi, te da mu je staklo od naočara izletelo iz okvira.

– Doktor se vratio u međuvremenu, došla je i koleginica sa Hirurgije i ja sam pokušao da nastavim svoj posao, ali makaze su mi se tresle u rukama – svedoči medicinar, dodajući da bolnica ima portira samo na kapiji. – Povređenog su ušili, ovaj drugi se udaljio, a ja sam otišao na Odeljenje za uho, grlo i nos. Na snimku se videlo da mi je nos polomljen, pa su mi kolege ukazale pomoć. Imam i čvorugu na glavi.

Opšta bolnica se danas oglasila saopštenjem u kome se osuđuje napad na zdravstvenog radnika, a nadležni mole da preduzmu sve korake kako bi počinioci bili procesuirani.

– Uputili smo izveštaj Ministarstvu zdravlja gde podržavamo inicijativu ministra Zlatibora Lončara da se zdravstvenim radnicima dodeli status službenog lica – navodi se u saopštenju koji potpisuje dr Slobodanka Jotić, direktorka Opšte bolnice.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply