Pretnje Vesne Živković, direktorice Nate Veljković, i ministra Gašića zbog nepristupanja SNS-u (SNIMAK)

Pretnje SNS

Vesna Živković, direktorka PU Nata Veljković u Kruševcu i bivši član GO Jedinstvene Srbije iz Kruševca, a sada član SNS-a, prenosi pretnje ministra odbrane, Bratislava Gašića, otkazom sa posla Predragu Petronijeviću zbog nepristupanja SNS-u!

Pretnje SNS

 

Interesantan snimak razgovora direktorice Nate Veljković Vesne Šivković sa svojim kolegom Predragom Petronijevićem, komercijalnim referentom Nate Veljković. U razgovoru Vesna Živković, koja se inače povinovala SNS-u i sve radio u njihovom interesu, „ubeđuje“ sagovornika da će imati velikih problema ako ne razgovara sa ministrom Gašićem koji je mnogo ljut jer i dalje odbija da se priključi SNS-u.

Pogledajte (poslušajte) snimak razgovora:

 

PRETE GAŠIĆEM „Tražili su da pređem u SNS ili ću ostati bez posla“ Video

U Kruševcu stranačka pripadnost postaje presudna za posao. Predragu Petronijeviću zaposlenom u okviru predškolske ustanove Nata Veljković, šefica Vesna Živković prenela je poruku ministra odbrane, inače Kruševljanina Bratislava Gašića, da ako ne pređe u SNS neće više imati posao.

Vesna Živković i Predrag Petronijević

Audio snimak na kome se jasno čuju poruke i pretnje osvanuo je na internetu, a postavio ga je Petronijević koji je i krišom snimao svoju šeficu. Jer, kako kaže za „Blic“, „znao šta ga čeka”. Petronijević i šefica Živković su do pre petnaestak dana bili u istoj stranci – Jedinstvenoj Srbiji, ali je Petronijević, koji je i odbornik u kruševačkoj skupštini, pre nekoliko dana prešao u Republikansku stranku Nikole Sandulovića.

Gašić: Niti kome pretim, niti koga zovem

 

Ministar Gašić u izjavi za „Blic“ kaže da se radi o potpunim besmislicama.

 

– On je odbornik Jedinstvene Srbije (JS), kao i ona. JS je na sve to u koaliciji sa SNS u Kruševcu i na vlasti. Znam da je pre dva meseca tražio da pređe kod nas, ali nemam pojma šta se dalje dešavalo. Koji je moj razlog da mu pretim da pređe u SNS, kad mi u Kruševcu pri tom imamo ubedljivu većinu i možemo i sami da budemo na vlasti? To što se neko poziva na mene, ne znam, to je izgleda postala moda u Srbiji. Ja mogu da kažem da niti koga pozivam niti kome pretim – kaže Gašić.

 

On dodaje da su u pomenutoj predškolskoj ustanovi u toku izbori za direktora, te to šta oni rade jedni drugima i čime se služe, svakako nije njegova stvar. B.J.

Na snimku se čuje direktorka Vesna Živković koja govori Petronijeviću da Gašić ima ponude za njega, ali i da ne sme da pređe u neku drugu stranku, već samo  u SNS.

– Kaži mu da dobro razmisli pre toga, moj savet mu je da pređe kod nas, a vidimo se za vikend. A ako ode bilo gde nema šta da traži više u Pioniru – prenela je Živkovićeva poruku Gašića, za koju Petronijević tvrdi da ju je potom i video u njenom telefonu.

On je na tu “ponudu” upitao da li je reč o pretnji i poručio da će sazvati konferenciju za novinare, a ona odgovorila da mu sve prenosi prijateljski i da “ne radi to”… Potom su u razgovor “uletele” i psovke.

– Ti znaš kakav je on, izbrzan i nagao isto kao i ti i ne kenjaj… I ne kenjaj… – govorila je Živković.

– Čekaj da te pitam, kako da ja shvatim kada meni ministar odbrane napiše tako nešto – upitao je Petronijević.

– Moraš da shvatiš da mu je bilo stalo da pređeš ti kod njega i on ne može sve da kontroliše, jer znaš kakve sve majmune ima – odgovorila je šefica.

– To nije moja stvar… To je ružno! Ne može on meni tako da preti… Ja se ne plašim nikoga na svetu pa ni Gašića – poručio je Petronijević na šta mu je šefica uzvratila sa “sad ću da ti opalim dva šamara… hoćeš rakiju da se smiriš”.

 

Petronijević u izjavi za „Blic“ kaže da je i ranije imao pretnje stranačkom pripadnošću, pa mu je tako 2014. savetovano da se sam povuče sa mesta upravnika Pionira, organizacione jedinice u okviru PU Nata Veljković. Zaprećeno mu je da će u suprotnom biti ukinuto njegovo bivše radno mesto – komercijaliste, a on ostati bez posla. Petronijević dodaje da su “tada naprednjaci čistili rukovodeće pozicije za svoje ljude”.

– Oni su tada bili apsolutni gospodari i ja sam se sklonio. Međutim, više neću da ćutim. Imam više snimaka, ovaj od pre dva dana sam stavio kao prvi. Živković se približila SNS i čisti kadrove za njihovu korist da bi im se dodvorila, ali i svi u gradu znaju da je dobra sa Gašićem – navodi Petronijević i dodaje da više neće da trpi ucene i pretnje.

 

Nisam prenosila poruku

 

Nikakvu poruku Bratislava Gašića ja nisam prenosila, kaže za „Blic“ Vesna Živković, direktorka predškolske ustanove u Kruševcu.

– U kolpasu sam ceo dan. Ja sam Petronijeviću samo prijateljski govorila da je najbolje da se vidi da ljudima iz vladajuće stranke. Evo, uzmite slučajan uzorak i svi će da vam kažu da sam mnogo dobar čovek. Ljudski vam kažem nemam pojma šta mi se dogodilo da me razvlače po Jutjubu. Života mi, kad vam kažem, ne mogu da se pokupim šta je ispalo. Ja sam jedna namučena duša. Čekala sam 18 godina na posao – kaže za „Blic“ Vesna Živković.

Zbog čega onda ni jednom tokom snimka niste negirali da je reč o poruci ministra Gašić?

– U tehniku se uopše ne razume i neke reči su mi iskonstruisane.

Da li su inskonstruisane i psovke?

– A ne, to sam rekla.

Da li vas je zvao Gašić od kako se snimak pojavio na Jutjubu?

– Nije me zvao. Zašto bi me zvao. On zna ko sam i šta sam. Zna da sam ja dobar čovek.

 

Nova stranka: Gašić od Kruševljana napravio taoce

„Gradski odbor Nove stranke u Kruševcu najoštrije protestuje protiv ucenjivačkih metoda kojima se služi Bratislav Gašić i poručuje da Kruševac nije u njegovom privatnom vlasništvu, niti su Kruševljani dužni da svoje principe prodaju za partijsku knjižicu“, navodi se u saopštenju Nove stranke.
U Novoj stranci navode da „dokumentovane pretnje“ direktorke Vesne Živković predstavljaju „dokaz bahatosti ministra odbrane koji je od Kruševca načinio taoca kako svojih privatnih tako i partijskih interesa“.

„Ucenjivanje otkazima za neposlušnost ili, pak, obilato nagrađivanje onih koji su ‘po meri’ bivšeg gradonačelnika i njegove stranačke klike, jesu dobro poznate naprednjačke metode koje su ovaj grad unazadile, a Kruševljane uvele u stanje stalne presije i straha“, dodaju u toj partiji.

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply