Preminuo pacijent u Kruševcu sa pozitivnim nalazom na Korona virus, 65 pacijenata na Infektivnom odeljenju pozitivnih na virus, dopremljeno 6 respiratora u Bolnicu

PREMINUO PACIJENT IZ KRUŠEVCA: Epidemiološka situacija u Rasinskom okrugu

ПРЕМИНУО ПАЦИЈЕНТ ИЗ КРУШЕВЦА: Епидемиолошка ситуација у Расинском округу

Foto S. Babović

JOŠ jedan smrtni slučaj zabeležen je u Rasinskom okrugu, gde je preminuo pacijent iz Kruševca, kod koga je potvrđen KOVID-19.

Preminuli je 58. smrtni slučaj iz okruga koji se dovodi u vezu sa KOVID infekcijom od početka epidemije. Iz Zavoda za javno zdravlje potvrđen je još samo jedan novoinficirani i to sa teritorije Varvarina, a čekaju s se rezulati briseva uzorkovanih u prethodnim danima.

Od početka epidemije potvrđeno je 2.186 slučajeva virusa korona u Rasinskom okrugu, a najviše u Kruševcu, kao i u Aleksandrovcu-453. Do sada je 283 potrvđena slučaja u Trsteniku i 123 u Brusu. U Varvarinu je do sada potvrđen virus kod 94 lica, a u Ćićevcu-71.

Pored poslednjim podacima ZZJZ Kruševac, na Infektivnom odeljenju bolnice leči se 65 pacijenata, dok je pod zdravstvenim nadzorom 6.502 lica lica. Izlečenim se smatra 1.571 pacijent.

Vesna Stević Gajić, direktorka Opšte bolnice u Kruševcu, rekla je da su  ti pacijenti su sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom, od kojih je osmoro u teškom stanju i oni su priključeni na mehaničku ventilaciju.

Doktorka je navela da je bolnica u Kruševcu u petak dobila šest respiratora i da su oni odmah stavljeni u funkciju. Takođe, kaže, završen je i dovod kiseonika na Infektivnu kliniku, tako da je pacijentima omogućena i kiseonična terapija.

Istakla je da je treći talas korona virusa mnogo teži od drugog, a da su pacijenti koji se nalaze na lečenju starosti od više od 60 godina.

Izvor: Novosti.rs/Pressek.rs

Linkovi:

https://www.novosti.rs/srbija/vesti/933943/preminuo-pacijent-krusevca-epidemioloska-situacija-rasinskom-okrugu;

https://www.pressek.rs/srbija/krusevac-vise-od-dvasetacetdeset-zarazenih-u-bolnici-sezdeset-pacijenata/

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply