Preminuo još jedan Kruševljanin zaražen Korona virusom, nedeljno se udvostručuje broj pregleda i broj zaraženih, VREME JE DA SVI SITUACIJU SHVATE OZBILJNO, DA SE ODGOVORNO PONAŠAJU KAKO BI SE ZAUSTAVILO PRENOŠENJE VIRUSA I ŽIVOT VRATIO U NORMALU!

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U RASINSKOM OKRUGU: Preminuo Kruševljanin, još 71 potvrđen slučaj

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У РАСИНСКОМ ОКРУГУ: Преминуо Крушевљанин, још 71 потврђен случај

U kovid ambulanti u Kruševcu (nekadašnji Dom zdravlja „14. oktobar“) stalno se povećava broj pregleda. U toku ove nedelje na preglede se prijavljivao od 130 do 180 lica dnevno. Prethodne nedelje broj prijavljenih kretao se do 120, a pre toga 70-ak. To je indikator naglog skoka epidemije u Kruševcu i Rasinskom okrugu u celini.

Skoro polovina građana koji dolaze na preglede to čini prvi put, a pozitivan nalaz se pokaže kod 30 do 40 posto pregledanih ljudi. Novozaraženi kovid bolesnici su različitih starosnih doba, a najčešći simptomi su respiratorne tegobe i visoka temperatura.

PACIJENT iz Kruševca kod koga je potvrđen KOVID-19, 61.-a je žrtva novog virusa u Rasinskom okrugu od početka epidemije.

U isto vreme, stigla je potvrda o još 71.-om pozitivnom nalazu u svim mestima u okrugu: 30 u Kruševcu,18 u Trsteniku,13 u Aleksandrovcu, sedam u Ćićevcu, dva u Varvarinu i jednom slučaju u Brusu.

Bilans epidemije u okrugu iznosi 2.490 potvrđenih slučajeva novog virusa, među kojima je, od početka ove školske godine- 35 učenika.

Najveći broj pozitivnih nalaza na KOVID-19, zabeležen je od početka epidemije u Kruševcu -1.307 i Aleksandrovcu-539.

U Trsteniku je do sada potvrđeno 328 slučajeva virusa korona, u Brusu-136,Varvarinu-97 i u Ćićevcu – 83.

Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Kruševcu trenutno se leči 71 pacijent, devet više nego juče. U režimu zdravstvenog nadzora je 6.784 lica iz okruga.

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Kruševac u Rasinskom okrugu broj novonovozaraženih je 45 i to najviše u Kruševcu – 26, zatim u Aleksandrovcu 18 i u Brusu jedan, a u ostalim opštinama Rasinskog okruga nema novih slučajeva zaraze.

Izvor: Novosti.rs/Kurir.rs

Link: https://www.novosti.rs/srbija/vesti/935617/epidemioloska-situacija-rasinskom-okrugu-preminuo-krusevljanin-jos-71-potvrdjen-slucaj

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply