Preminula žena u Kruševcu zaražena Korona virusom, 14 novozaraženih u Rasinskom okrugu

VRLO OZBILJNA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA – PREMINULA ŽENA IZ KRUŠEVCA: U Rasinskom okrugu 14 novoobolelih od korone

PREMINULA ŽENA IZ KRUŠEVCA: U Rasinskom okrugu 14 novoobolelih od korone

U Rasinskom okrugu je veoma ozbiljna epidemiološka situacija sa korona virusom.

Vanredna situacija je proglašena u gradu Kruševcu i opštinama Aleksandrovac i Brus, a restriktivne mere se preduzimaju i u Trsteniku, Varvarinu i Ćićevcu.

Na nivou celog okruga juče je potvrđena je zaraženost kod 14 osoba, od kojih je 11 iz Kruševca, dva iz Brusa i jedan iz Trstenika. Do sada je ukupno inficirano 539 lica, a izlečen je 361 pacijent.

U protekla 24 sata u Aleksandrovcu je registrovano deset novoobolelih, a u ostalim opštinama nema novozaraženih. Preminula je jedna žena iz Kruševca, pa je ukupan broj umrlih 36, i to 12 žena i 24 muškrca.

U Kruševcu je poslednjih dana povećan broj pacijenata u kovid ambulanti sa respiratornim tegobama, a u Opštoj bolnicije smešteno 66 bolesnika, od kojih je 17 zaraženo virusom Covid-19. Slična situacija je i u Aleksandrovcu i Brusu.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović najavila je na današnjoj konferenciji za štampu, na otvorenom ispred Gradske uprave, da će se u Kruševcu graditi kovid bolnica.

„Za sada je poznato da će ta bolnica biti malo manjeg kapaciteta nego u Beogradu. Planirano je da ima oko 500 ležajeva, a lokacija nove bolnice će biti u kasarni Rasina. Grad je potpuno spreman da logistički podrži ovakav veliki projekat, jer je on od velikog značaja ne samo za Kruševac, već i za čitavu južnu Srbiju. Biće najopremljenija i najsavremenija bolnica u kojoj će svi moći da dobiju kvalitetnu uslugu lečenja posebno u situaciji kada imamo virus koji ne bira žrtve ni po uzrastu ni po polu. Mi smo potpuno spremni, a od početka radova rok završetka je tri meseca“, rekla je Jasmina Palurović.

Izvor: Kurir.rs

Link: https://www.kurir.rs/vesti/srbija/3494857/zarazeno-jos-24-lica-od-korona-virusa-u-poslednja-dva-dana-najvise-iz-aleksandrovca-umrla-zena-u-krusevcu-a-gradice

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply