Preko sto lica zaraženih Korona virusom se trenutno leči na Infektivnom odeljenju Bolnice Kruševac, 135 novozaraženih, ceča zgrada Ambulante 14. Oktobar postaje Kovid ambulanta

Još 135 slučajeva korone u Rasinskom okrugu, 109 na bolničkom lečenju – U poslednja 24 sata koronavirus je potvrđen kod još 135 pacijenata u Rasinskom okrugu, a na infektivom odeljenju Kruševačke bolnice smešteno je 109 pacijenata, devetoro više nego juče, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje iz tog grada.

Među novoobolelima u Rasinskom okrugu najviše je osoba iz Kruševca – 69, potom iz Aleksandrovca – 26 i Trstenika – 25 .

U Ćićevcu je virus potvrđen kod još sedam pacijenata, a u Brusu i Varvarinu je po još četvoro novoobolelih.

Potvrđeno je oboljevanje još troje đaka i dvoje profesora iz Rasinskog okruga te je od početka školske godine koronom zaraženo ukupno 68 učenika i 20 profesora, među kojima je 38 đaka iz Kruševca, odakle je i devetoro nastavnika.

U Kruševačkoj kovid ambulanti juče je, prema podacima Doma zdravlja, obavljeno 376 pregleda, što je rekordan broj do sada.

Kapaciteti te ambulante se povećavaju, sada je u njoj angažovano dvanaestoro lekara, a od ponedeljka će cela ta zgrada, čiji deo je do sada korišćen za ovu ambulantu, preći u službu pregleda pacijenata koji su sumnjivi na koronavirus.

Autor: KP izvor: Beta

Link: http://novimagazin.rs/vesti/jos-135-slucajeva-korone-u-rasinskom-okrugu-109-na-bolnikom-leenju

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply