Preko 4000 radnika prijavljeno na posao u Krombert i Šubertu

Kruševac Kromberg i Šubert

Za posao u kompaniji Kromberg i Šubert koja bi do kraja godine trebalo da završi izgradnju fabrike u Kruševcu, do sada se prijavilo više od četiri hiljade ljudi

Kruševac Kromberg i Šubert

Za posao u proizvodnji se prijavilo dve i po hiljade ljudi, a za mesta van proizvodnje više od hiljadu i po kandidata, piše u odgovoru te kompanije dostavljenom agenciji Beta.

Kromberg i Šubert proizvodi kablove za autoindustriju, a do sada je zaposlila 150 radnika u Kruševcu.

Do kraja ove godine trebalo bi da zaposli još 100, do kraja naredne godine ukupno hiljadu radnika, a do kraja 2022. bi zapošljavala dve i po hiljade ljudi.

U toj nemačkoj kompaniji navode da se zaposleni obučavaju u inostranstvu. Osnovna tronedeljna obuka odvija u fabrici Kromberg i Šuberta u Bitolju, u Makedoniji, a specifična obuka vezana za proizvodni projekat se sprovodi u Rumuniji, i traje od tri do šest nedelja.

Fabrici u Kruševcu su u početku bili potrebni menadžeri i administracija, potom je usledilo zapošljavanje srednjeg menadžmenta, te ljudi sa tehničkim obrazovanjem.

U oktobru se krenulo sa primanjem prvih grupa proizvodnih radnika.

U toj kompaniji, odgovarajući na pitanje o kvalifikovanosti radne snage, su naveli da kandidati imaju potrebno obrazovanje i kvalifikovanost, a da će najveći izazov biti uklapanje zaposlenih u sistem rada autoindustrije.

Predstavnici kompanije Kromberg i Šubert su ugovor o izgradnji fabrike u Kruševcu potpisali oktobra prošle godine s predstavnicima Vlade Srbije i Grada Kruševca.

Tada je saopšteno da je investiciju oko 29 miliona evra, sa 9,5 miliona evra podsticajnih sredstava podržala Vlada Srbije, a Grad je ustupio 6,2 hektara zemljišta i infrastrukturne priključke.

Izvor: B92, Beta

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply