POŠTOVANJE: Predsednik Turske Erdogan zahtevao sastanak sa čuvenim fudbalerima Simovićem i Prekazijem!

Simović i Prekazi su predsedniku Turske poklonili dres Galatasaraja

POŠTOVANJE Erdogan tražio da vidi Simovića i Prekazija, oni mu poklonili dres Galatasaraja

Simović i Prekazi su predsedniku Turske poklonili dres Galatasaraja

Redžep Tajip Erdogan, predsednik Turske, koji je u prethodna dva dana bio gost Srbije i kolege Aleksandra Vučića, imao je posebnu želju da se vidi sa Zoranom Simovićem i Dževadom Prekazijem, legendarnim fudbalerima Galatasaraja.

Foto: Privatna arhiva Simović i Prekazi su predsedniku Turske poklonili dres Galatasaraja

Bivši golman reprezentacije i nekadašnji as Partizana sastali su se sa Erdoganom u jednom beogradskom restoranu, i predsedniku Turske su poklonili dres Galatasaraja sa njegovim prezimenom. Takođe, bili su gosti čelnika opštine Novi Pazar, odnosno zamenika gradonačelnika Fikreta Nikšića.

Foto: Privatna arhiva

– Čast mi je što je Erdogan tražio da nas dvojicu vidi, to je dokaz da smo ostavili dubok trag u Turskoj i da oni ne zaboravljaju naše zasluge za fudbal u toj zemlji. Poklonili smo mu dres Galatasraja i proveli lepe trenutke evocirajući uspomene na naše dane u Istanbulu – rekao je Simović za Blicsport.

Zaista lepo priznanje za dva velikana jugoslovenskog i srpskog fudbala, koji su ostavili neizbrisiv trag u Turskoj, i koji u Istanbulu imaju ulice sa svojim imenima.

Simović je bivši čuvar mreže kruševačkog Napretka, splitskog Hajduka i Galatasaraja, koji je ušao u istoriju sjajnim odbranama u reprezentaciji SFRJ, dok je Prekazi ostavio pečat igrama u Partizanu i takođe u Hajduku, pre odlaska u Istanbul.

Blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply