Predsednik pokreta „Dosta je bilo“ Saša Radulović održao tribinu u Kruševcu

Saša Radulović: Partiokratija je jedan od najvećih problema u Srbiji – Predsednik pokreta „Dosta je bilo“ Saša Radulović izjavio je večeras da je analiza koju je taj pokret sproveo pokazala da je 15 odsto zaposlenih u državnim firmama i javnim preduzećima u Srbiji višak „koji čine partijski kadrovi sa uglavnom kupljenim diplomama sa izmišljenih univerziteta“.

Foto Zoran Lončarević / RAS Srbija

On je na tribini u Kruševcu ocenio da je „partiokratija“ jedan od najvećih problema društva „koji Srbiju košta milijardu evra godišnje“.

„Subvencije koje Srbija daje investitorima, kao i gubici koje prave nekoliko velikih javnih preduzeća, koštaju Srbiju milijardu evra godišnje“, kazao je Radulović.

Dodao je da su političke stranke „pojele celo društvo, sve segmente društva“, jer „nas preko partijskih zapošljavanja koštaju preko milijardu evra godišnje“.

Radulović je kazao da je od penzionera u Srbiji „oteto“ 210 miliona evra, a da se godišnje stranim investitorima daju subvencije „preko milijardu evra“ i da su gubici šest javnih preduzeća isto toliko.

Prema njegovim rečima, partiokratija koja znači „negativnu selekciju“ jeste ono što mora da se promeni u Srbiji kako mladi ne bi odlazili iz zemlje.

Radulović je kazao da je Pokret na čijem je čelu od Vlade Srbije tražio na uvid biografije 160 najvažnijih funkcionera, ali da im to nije omogućeno iako „imaju pravosnažnu presudu suda za to“.

On je dodao da sistem u kojem je „jedina budućnost preko partije“ mora da se promeni i pozvao je sve „nove i pristojne ljude“ da se pridruže pokretu „Dosta je bilo“.

Izvor: Blic.rs

Link: http://www.blic.rs/vesti/politika/sasa-radulovic-partiokratija-je-jedan-od-najvecih-problema-u-srbiji/5tc61df

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply