Predizborni kriminal – Izbušene gume, premlaćeni aktivisti, lepljenje plakata sa profesionalnim obezbeđenjem

Rat stranaka

Izbori se približavaju a stranke se sve više utrkuju ko će više naružniti grad sa plakatama. SNS i SPS-PUPS-JS vode rat na gradskim ulicama, a u taj rat je uključeno i profesionalno obezbeđenje koje premlaćuje aktiviste.

Rat stranaka

Svakodnevno smo svedoci novih plakata i bilborda po gradu svih političkih stranaka. Štaviše, ove godine se lepe plakati i na semaforima, saobraćajnim znacima, novim zgradama, bez pardona i savesti da će se grad zaprljati i naružniti. I to je novost u odnosu na prethodne izbore. Medjutim, novost je i to što aktivisti pojedinih političkih stranaka sa sobom vode „lokalne žestoke momke“ i profesionalno obezbeđenje koje zavodi red na ulici.

Tako se pre neku noć desilo da dok su SNS aktivisti lepili plakate pratili su ih aktivisti iz SNS-a uz podršku sa Flash security-em. Aktivistima SPS-a koji su prelepili SNS plakate su izbušene sve četiri gume na automobilu. Zatim su kola uništena a aktivisti upozoreni da više ne smeju lepiti svoje plakate tamo gde su već zalepljene SNS plakate. SNS batinaši su uhapšeni, a policija o ovom događaju nije izdala saopštenje. Verovatno da se nebi mešala u predizborni program i svrstavala se na jednu ili drugu stranu!

Drugi slučaj je prmlaćivanje aktivista Dveri u Kruševcu koji su takođe prelepljivali SNS plakate. I o ovom događaju policija Kruševca se nije oglašavala.

Pitam se postoji li neka veza izmedju napada na Miloja Mihajlovića – Mileta Mede i svih ovih dešavanja na gradskim ulicama?!

Svaki izbori nose nešto novo, ali što je mnogo mnogo je. I izbori će se završiti a mi moramo ostati da živimo u našem gradu da gledamo jedni druge. Zato ostanimo ljudi (iako pojedini to nisu).

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply