PREDIZBORNA KAMPANJA: Nutrihem došao da kupi HI Župu, nastavljaju se pregovori započeti od prethodnih izbora!

britanci-zupa

 

Britanski “Nutrihem” zainteresovan za kupovinu “Župe“, interesovanje pokazali pre prethodnih izbora pa sada ponovo pred predstojeće aprilske lolakne izbore! Ministar odbrane Bratislav Gašić i gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović, nakon razgovora sa turskim kompanijama, održali su juče sastanak sa britanskim investitorom „Nutrihem“, koji je takođe zainteresovan za kupovinu HI „Župa“. Indikativno je da u prethodnih 4 godine nije bilo pregovora o ulaganju u Kruševačku privredu, a da kakao se bliže izbori rastu i obećanja i pregovara se sa svime i o svačemu, a rezultata nigde!

britanci-zupa

 

Ministar odbrane Bratislav Gašić i gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović, nakon razgovora sa turskim kompanijama, održali su juče sastanak sa britanskim investitorom „Nutrihem“, koji je takođe zainteresovan za kupovinu HI „Župa“.

Kompanija „Nutrihem“ zauzima vodeće mesto u svetu u prodaji sulfata, pesticida i ksantata, sa izvozom u preko 70 zemalja. Ugovor o poslovno – tehničkoj saradnji potpisan između ove kompanije i HI „Župa“, obezbedio je intenzivniju proizvodnju plavog kamena, a u obrtna sredstva i neophodne investicije uložena su znatna sredstva, kažu u Gradskoj upravi Kruševca.

S obzirom na obostrano uspešnu saradnju, „Nutrihem“ je zainteresovan za kupovinu „Župe“ i u razgovorima sa stečajnom upravnicom dogovoreno je da se
do 5. februara izvrši procena celokupne vrednosti imovine HI „Župa“ koja će se prodati u celini. Dogov oreno je da se posredstvom Agencije za privatizaciju prodaja a izvrši do 5. marta. U tom slučaju, rok za uplatu sredstava je 15. mart.

Ukoliko se realizuje kupovina, planovi „Nutrihema“ koji se odnose na poslovanje za period do 2019. bi obuhvatili ulaganja u remont postojeće, modernizaciju i nabavku nove opreme po EU standardima, povećanje izvoza i porast broja zaposlenih, kao i potencijalno proširenje pogona u skladu sa osvajanjem nove proizvodnje.

Dogovorima sa predstavnicima britanskog „Nutrihema“ prisustvovala je i stečajni upravnik HI “Župa” Sonja Veselinović.

 

Saznjanja do kojih smo mi došli o kompaniji „Nutrihem“ drastično odudaraju od ovoga što je saopštila gradska uprava, štaviše, ispostaviće se da gradska uprava ne govori istinu. Ali o tome drugom prilikom, pošto proverimo sve činjenice.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply