PREDATOR KRIO IMOVINU, A OD PLATE KUPOVAO STANOVE I AUTOMOBILE: Jutka priznao da je s platom od 80000 stekao stan u Beogradu, šest automobila, 1.700 kvadrata nekretnina, parcele, ZGRADU i pomoćne objekte

Bivši predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka osuđen je na osam meseci zatvora uslovno zbog neprijavljivanja imovine. Jeličić nije prijavio pokretnu i nepokretnu imovinu, ali ni novac.

https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/3hqk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWldNN01EQV8vZmQ2ODQ5MWQ3MWU1NmE3Njg5NzAyODY5NDFjODQxZGYuanBlZ5GTAs0C5ACBAAE

Foto:blic

Jeličić, koji je priznao delo, prisustvovao je suđenju na kojem mu je izrečena presuda, a ceo proces trajao je pet meseci.

– U predmetu protiv okrivljenog Milutina Jeličića Jutke doneta je osuđujuća pravosnažna presuda kojom je okrivljenom izrečena kazna zatvora u trajanju od osam meseci, koja se neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku od dve godine ne učini novo krivično delo. Ovakva kazna predložena je od strane Osnovnog javnog tužilaštva u Kruševcu – kaže se u dopisu koji je „Blic“ dobio iz suda u Brusu.

Postupak se vodio na osnovu krivične prijave koju je Agencija za borbu protiv korupcije podnela tužilaštvu u Brusu u maju 2018, a na osnovu koje je tužilaštvo u Kruševcu podiglo optužnicu godinu dana kasnije.

Jeličić u godišnjem izveštaju, između ostalog, nije prijavio stan u Beogradu, šest automobila, oko 1.700 kvadratnih metara nekretnina na teritoriji opštine Brus i nekoliko parcela duplo veće površine.

– Nije prijavio više nepokretnosti u Brusu – zemljište površine 3.781 kvadrat, pomoćne objekte površine 35 kvadrata i 84 kvadrata, stambeno-poslovnu zgradu površine 521 metar kvadratni, kao i objekte trgovine od 30 kvadrata – stoji u krivičnoj prijavi.

Foto: RAS Srbija

Osim toga, bivši predsednik opštine Brus nije prijavio ni dvosoban stan u Beogradu površine 52 kvadrata, pet terenskih vozila koja je stekao tokom 2015. i 2016. godine, putnički automobil „škoda“ u vlasništvu supruge, potraživanja po osnovu pozajmice osnivača privrednom društvu „Panikop“ Beograd u iznosu od 2.395.500.

– Nije prijavio da je u preduzeću za proizvodnju, usluge i promet „Panikop“ d.o.o. vlasnik 100 odsto udela, direktor i zastupnik – navodi se dalje.

Foto: RAS Srbija

 

On je time izvršio krivično delo neprijavljivanja ili davanja lažnih podataka o imovini.

Postavlja se pitanje kako je Jeličić sa mesečnom platom predsednika opštine od oko 80.000 dinara uspeo sebi da priušti bogatstvo u nepokretnostima i vozilima i to će sasvim sigurno biti predmet neke naredne istrage.

Jeličiću se trenutno sudi i zbog optužbi za polno uznemiravanje bivše zaposlene u opštini Brus Marije Lukić. Sledeće ročište zakazano je za 6. novembar u Osovnom sudu u Kruševcu i to će biti drugo održano ročište od kada je postupak izmešten iz bruskog suda. Prvo ročište nije održano zbog nepojavljivanja Jeličićevih branilaca.

Protiv Jeličića se vodi i postupak po krivičnoj prijavi Ministarstva građevinarstva zbog sumnje da je koristeći svoj položaj i uticaj koji je imao kao predsednik Opštine prekršio zakon u slučaju nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu.

Ministarstvo sumnja da je Jeličić u dogovoru sa investitorkom Snežanom Mitković posredovao i trgovao svojim uticajem dajući nalog N.N. službenom licu da falsifikuje službene isprave. Milutin Jeličić se u ovom slučaju sumnjiči za krivično delo trgovina uticajem, a slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Izvor: blic.rs/pressonline.rs

Link: http://www.pressonline.rs/info/politika/418781/bogati-predator-krio-imovinu-jutka-priznao-da-je-s-platom-od-80000-stekao-stan-u-beogradu-sest-automobila-1700-kvadrata-nekretnina-parcele-zgradu-i-pomocne-objekte.html

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply