Praktična nastava za štićnike VP Doma

Vaspitno popravni dom u Kruševcu / Arhiv VN

U vinogradima na Čokotinom brdu, nakon teorijske obuke za poljoprivredu i hortikulturu, počela praktična nastava rezidbe vinove loze za štićenike Vaspitno popravnog doma

 Vaspitno popravni dom u Kruševcu / Arhiv VN

Vaspitno popravni dom u Kruševcu

U vinogradima na Čokotinom brdu u četvtak je, nakon teorijske obuke za poljoprivredu i hortikulturu, počela praktična nastava rezidbe vinove loze za 15 štićenika kruševačkog Vaspitno popravnog (VP) doma, saopšteno je iz te institucije.

Nastava se odvija u okviru programa stručnog osposobljavanja štićenika i trajaće mesec dana, rekla je Tanjugu Radmila Živković iz VP doma.

„Imajući u vidu ekspanziju vinogradarstva u Srbiji, zanimanje – rezač vinove loze je veoma perspektivno i štićenicima omogućuje da lakše dođu do posla i vrate se normalnom životu“, kazala je Živković.

Ona je dodala da se štićenici u ovoj radionici takođe obučavaju i za voćare, kalemare, vinare, cvećare i stočare.

Praktična nastava se izvodi van Ustanove na pet lokacija u okolini Kruševca, na plantažama preduzeća Rubin, u vinogradima Ravnjak i Belović, i u vinogradima privatnih proizvođača na Čokotinom brdu, u Ljubavi i Stublu“ ,objasnila je Živković.

Nastavu realizuje inženjer Radoje Lakićević, instruktor u radionici za poljoprivredu i hortikulturu u VP domu, u pratnji instruktora, vaspitača i šefa praktične nastave.

Izvor: Novosti

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply