Poziv na protest Sindikata Gimnazije Kruševac, zajedno protiv nepravde, zajedno za osmake, a za vraćanje filološkog odeljenja Gimnaziji

ПОЗИВ НА ПРОТЕСТ – ЗАЈЕДНО ПРОТИВ НЕПРАВДЕ, ЗАЈЕДНО ЗА ОСМАКЕ!

Члановима Уније СПР Крушевца, просветним радницима Крушевца и грађанима Крушевца

Поштоване колеге и пријатељи, Синдикат Гимназије у Крушевцу ће у уторак 28. 5. 2019. за време петог часа у првој смени одржати Штрајк упозорења у школи, неодржавањем тог часа. У истом термину са почетком у 11.30 сати на платоу испред зграде Општине Крушевац биће организовано протестно окупљање на коме ћемо још једном изнети своје захтеве градоначелници Крушевца и начелнику Школске управе.

Главни разлог нашег протеста је неправда која је учињена осмацима Расинског округа који су се месецима спремали за полагање пријемног испита за филошко одељење, а којима та могућност одузета 6. маја 2019. изненадном и ненајављеном одлуком Министарства просвете. Тиме је Министарство на немилосрдан начин погазило права деце и њихових родитеља да одаберу жељену средњу школу и животни пут, претходно их обманувши. Зато ми просветни радници и сви грађани Крушевца не можемо да ћутимо.

Позивамо просветне раднике да неодржавањем петог часа у уторак у својим школама, и својим присуством на протесту пошаљете поруку Школској управи Крушевац, Министарстрву просвете и свима другима да са надама осмака нико не сме да игра своје бирократско-политичке игре.

Срдачан поздрав,
заједно против неправде, заједно за осмаке!

Штрајкачки одбор
Гимназије у Крушевцу

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply