Poziv na javnu raspravu – Sportski savez Kruševca

sportski

Predlog podnošenja godišnjih programa za 2013. bila je tema konferencije za novinare Sportskog saveza grada Kruševca. Za 9. januar najavljena je javna rasprava o novinama u oblasti sporta.

sportski

Sport u gradu biće od sada na višem nivou, a brojne novine realizovaće se kroz novoformirani Sportski savez grada Kruševca, istakao je generalni sekretar Sportskog saveza Dušan Pešić i dodao: Mi ćemo učiniti sve da pomognemo svim klubovima kako bi u ovoj godini što lakše postigli najbolje rezultate.

U skladu sa izmenama zakona o sportu Gradska uprava i Gradsko veće Kruševac usvojili su pravilnik za finasiranje sporta u 2013. Detalje o popunjavanju obrazaca, kategorizaciji i finasiranju predstavnici sportskih klubova i organizacija mogu dobiti 9. januara u 12 sati u Beloj sali Kulturnog centra, kada će biti organizovana javna rasprava najavio je tehnički sekretar Sportskog saveza Aleksandar Nikolić:

– Popunjavanje formulara i obrazaca je neophodno kako bi Sportski savez grada Kruševca sistematizovao te podatke i dostavio ih Komisiji za sport grada Kruševca, jer je ona nadležna za finansiranje svih tih godišnjih programa.

Inače, sredstva za finansiranje sporta u Kruševcu veća su u odnosu na prošlu godinu i iznose oko 63 miliona dinara, a do sada je finasirano 70 aktivnih sportskih klubova i organiozacija i oko 50 opštinskih saveza.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply