Povodom 1. marta, Dana civilne zaštite, uručena donacija zaštitnih uniformi jedinici civilne zaštite Grada Kruševca

123 KOMPLETA – POVODOM 1. MARTA: Donacija zaštitnih uniformi jedinici civilne zaštite Grada Kruševca

Povodom 1. marta, Dana civilne zaštite, Gradu Kruševcu, kao jednom od članova Asocijacije gradova i opština sliva Zapadne Morave, uručena je donacija zaštitne opreme za jedinicu civilne zaštite opšte namene.

Opremu su kao komandant Štaba za vanredne situacije primili gradonačelnik Jasmina Plaurović, zamenik Aleksandar Jovanović, načelnik gradske uprave Ivan Anđelić i pomoćnik gradonačelnika za poljoprivredu Marko Knežević.

Donirana su 123 kompleta, a donator su kancelarija UN u Srbiji, Program UN za razvoj (UNDP) I Kancelarija za javna ulaganja Vlade Srbije.

Kompleti sadrže adekvatno zaštitno odelo i obuću, kišnu kabanicu, fluorescentni prsluk, kapu i rukavice, a donatori su Kancelarija Ujedinjenih nacija u Srbiji, Program UN za razvoj i Kancelarija za javna ulaganja.

Obeležavanje 1. marta kao Svetskog dana civilne zaštite, ustanovljeno je 1990. godine. odlukom Generalne skupštine međunarodne organizacije civilne zaštite. Ova organizacija sa sedištem u Ženevi ima za cilj doprinos uspostavljanju odgovarajućih struktura civilne zaštite u svim državama članicama.

Izvor: Kurir.rs/Ž. M.

Link: https://www.kurir.rs/vesti/srbija/3635367/povodom-1-marta-donacija-zastitnih-uniformi-jedinici-civilne-zastite-grada-krusevca

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply