Povećanje radnog angažovanja korisnika jednokratne novčane pomoći

centar_za_socijalni_rad

Radno angažovanje korisnika jednokratne novčane pomoći, jedna je od najuspešnijih ideja koje se na inicijativu kruševačkog Centra za socijalni rad u saradnji sa gradskom upravom, realizuje od oktobra prošle godine, ističe direktorka ove ustanove, Slađana Čabrić

centar_za_socijalni_rad

Protokol o saradnji Centra za socijalni rad, grada Kruševca, Javnog komunalnog preduzeća i Mesnih zajednica potpisan je prvog oktobra prošle godine, u cilju radnog angažovanja korisnika jednokratne novčane pomoći. „Do sada, ovu uslugu je iskoristilo 345 korisnika, a trenutno je angažovano njih 59„, kaže direktorka kruševačkog Centra za socijalni rad, Slađana Čabrić i nastavlja:“ Ova vrsta usluge našim korisnicima omogućuju da dobiju veću novčanu pomoć, da se bolje osećaju, da razvijaju socijalne kontakte i da budu korisni odnosno da budu korisni i doprinesu lokalnoj sredini u kojoj žive„.

Važeći protokol u postupku je proširenja„, dodaje Čabrićeva i objašnjava :“Naime, sadašnji protokol predviđa radno angažovanje od 250 sati godišnje, a novi – povećanje od 600 sati, što će u mnogome doprineti boljoj egzistencijalnoj situaciji radno angažovanih korisnika, kao i njihovim porodicama. Važno je napomenuti da ukoliko korisnik odbije ponuđeno angažovanje, gubi pravo na jednokratnu novčanu pomoć„, naglasila je direktorka kruševačkog Centra za socijalni rad.

Usluga dobrovoljnog radnog angažovanja odnosi se samo na radno sposobne korisnike, a izuzima samohrane majke sa malom decom i nesposobne za rad. Visiina jednokratne novčane pomoći iznosi 20 odsto od prosečne zarade grada Kruševca i može se isplaćivati dva puta godišnje.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply