Potvrđeno 7 slučajeva zaraženih Koronom u Kruševcu – Premešten specijalni centar za respiratorne infekcije: RIZIČNI pacijenti u ambulanti 14. oktobar

Organizovano dostavljanje lekova na kućnu adresu u roku od 24 sata, a otvoren je i farmaceutski kol-centar. Potvrđeno 7 slučajeva KOVID-19 u Rasinskom okrugu
 Dezinfekcija ambulnate,Foto: S. Babović

Dezinfekcija ambulnate,Foto: S. Babović

KRUŠEVAC: SVI potencijalno ugroženi pacijenti u Kruševcu, za koje je od 19. marta bila otvorena specijalna Ambulanta za respiratorne infekcije-Bivolje, od danas se upućuju u Ambulantu “14.oktobar”, koja, za razliku od bivoljske jedinice, ima potrebnu radiološku i laboratorijsku dijagnostiku.Ova odluka,kako je obrazloženo,usledila je u skladu sa izmenama logaritma za KOVID-19.

Ambulanta za respiratorne infekcije radi 24 sata-predočava dr Marina Kostić, direktor Doma zdravlja Kruševac. -Kontakt telefoni ambulante su 064/8653-574, 064/8653-575 i 064/8653-576,kao i 037/3501-580,037/3502-150.

Rad posebnog centra podrazumeva zbrinjavanje pacijenata koji imaju visoku temperaturu i druge druge disajne tegobe, kao i građana, koji su došli sa područja ugroženog korona virusom i građana ili su bili u kontaktu sa tim licima.
U Kruševcu je došlo i do novina i u dostavi neophodne terapije. Organizovano je snabdevanje lekovima pacijenata starijih od 65 godina, trudnica i drugih sugrađana koji zbog aktuelne epidemiološke situacije nisu u mogućnosti da sami nabavljaju terapiju u apotekama. Grad i Apoteka Kruševac u saradnji sa partnerom Apotekarskom ustanovom „Dr Max“ organizovali su kontakt-centar za pomoć u nabavci i isporuci lekova na kućnu adresu.
– Pozivanjem broja kontakt centra stupićete u kontakt sa apotekarima kojima ćete izneti vaše potrebe i napraviti dogovor oko slanja kurira na vašu adresu -navode u Štabu za vanredne situacije.-Usluga savetovanja i dostave je besplatna. Brojevi telefona su:037/417-740 064/820-23-10. Zainteresovani se mogu javiti i na mejl: [email protected]
Radno vreme kol-centra je radnim danima od 8 do 18 sati, subotom od 8 do 14, nedeljom od 8 do 12. Isporuka lekova odvijaće se u roku od 24 sata.

 

SANITARNI KORDON ISPRED BOLNICE

ZA sada je potvrđeno 7 slučajeva KOVID-19 na teritoriji Rasinskog okruga. Štab za vanredne situacije je u međuvremenu naložio obaveznu dekontaminaciju vozila, odlaganje korišćene zaštitne opreme i kontrolu ulaska na Infektivno odeljenje, ali i u krug Ošte bolnice.
Dozvoljen je ulazak samo vozilima Službe hitne medicinske pomoći i Urgentnog centra, ali ne i privatnim vozilima.
Izvor: Novosti.rs
Link: https://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:854966-Premesten-specijalni-centar-za-respiratorne-infekcije-RIZICNI-pacijenti-u-ambulanti-14-oktobar
Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply