Potpisano 12 ugovora o finansiranju invalidnih i lica iz posebnih kategorija

potpisivanje_ugovora

U Mozaik sali Gradske kuće potpisano 12 Ugovora o finansiranju invalidnih i lica iz posebnih kategorija.

 

potpisivanje_ugovora

Ovim programom obuhvaćeni invalidi, borci, slepi i slabovidi, gluvi i nagluvi, deca i osobe sa autizmom, mentalno nedovoljno razvijeni, bolesni od multupleks skleroze, borci, invalidi i invalidi rata

Na Konkurs o finansiranju i sufinansiranju organizacija koja se bave zaštitom i pravima invalida i socijalno ugroženih katergorija stanovništva pristigla je dokumentacija za 21, a odabrano je 12 projekata i programa, koji će se finansirati ili sufinansirati iz Gradskog budžeta. „Cilj nam je da uposlimo sve one radno sposobne, invalide i lica iz drugih kategorija, a ovim sredtvima želimo da podstaknemo bolju i ažurniju saradnju Vas iz svih Udruženja i ostale populacije, naglasio je prilikom potpisivanja Ugovora gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić.

Gradski Crveni krst dobio je sredstva u iznosu od 3 miliona i 300 hiljada dinara, a u ime korisnika zahvalio se sekretar Milomir Petronijević. Novo Udruženje „Graditelji mira“ osnovano je sa ciljem da pomogne svim socijalno ugroženim kategorijama, a novac od 200 hiljada dinara utrošiće između ostalog za rehabilitaciju boraca, naglasio je predsednik Nenad Andrejić. Iz gradske kase u tekućoj godini biće izdvojeno 6,6 milona dinara za Udruženja koja se bave zaštitom lica sa invalididteteom, 3,5 miliona dinara za Udruženja koja se bave humanitarnim programom i 800 hiljada dinara za boračko- invalidske kategorije.

Izvor:RTK

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply