Potpisan sporazum za izgradnju fabrika za prečišćavanje otpadnih voda u Brusu i Blacu, kako se kanalizacija nebi više ulivala u jezero Ćelije odakle se Kruševac snabdeva pijaćom vodom

Eekologija – POTPISAN VAŽAN SPORAZUM: Postrojenje na padinama Kopaonika smanjiće zagađenje i obezbediti zdravu PIJAĆU VODU za hiljade ljudi

U sedištu Rasinskog upravnog okruga u Kruševcu danas je potpisan Međuopštinski sporazum o saradnji i načinu upravljanja i održavanja Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u opštini Brus i opštini Blace.

Izuzetno važan dokument potpisali su gradonačelnik Kruševca Jasmina Palurović, predsednik opštine Brus Valentina Milosavljević i predsednik opštine Blace Ivan Burgić, a prisustvovao je i načelnik Rasinskog upravnog okruga Branislav Vesić.

Uvodnu reč dao je načelnik Vesić koji je najpre istakao značaj projekta za čitav okrug i konačno rešenje dugoročnog ekološkog problema za stanovnike Kruševca, Brusa i Blaca. Izgradnjom Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, smanjiće se zagađenje jezera „Ćelije“ i obezbediti zdrava pijaća voda za brojne konzumente.

On je podsetio i na sve kompleksne aktivnosti koje su prethodile potpisivanju današnjeg krunskog dokumenta.

Gradonačelnik Kruševca Jasmina Palurović zahvalila se predsednicima opština Brus i Blace na saradnji, naglasivši da je osim realizacije konkretnih ciljeva ovog Projekta, bitno i podsticanje, odnosno ostvarivanje međuopštinske saradnje i udruživanja i na drugim poljima.

– Ovo potpisivanje može poslužiti kao primer dobre prakse integrisanja – zaključila je Palurović.

Reka Blatasnica

Blatasnica, kanalizacija koja se uliva u jezero Celije iz koga pijemo vodu…

Posted by Kruševac Info on Tuesday, June 24, 2014

Predsednici opština Brus i Blace izrazili su zahvalnost Gradu Kruševcu kao inicijatoru Projekta i za podršku i pomoć u svim segmentima. Zajedničko učešće tri lokalne samouprave uticaće podsticajno na ubrzanje odvijanja aktivnosti.

Na sastanku koji je organizovan u skladu sa odlukama Kriznog štaba, učešće je uzeo i predsednik Radnog tima i pomoćnik gradonačelnika Kruševca za ekologiju Ivan Parezanović. On je govorio o dobroj saradnji članova Radnog tima i saradnji sa SKGO.

Izvor: Kurir.rs/Ž.M.

Link: https://www.kurir.rs/vesti/srbija/3636709/potpisan-vazan-sporazum-postrojenje-na-padinama-kopaonika-smanjice-zagadjenje-i-obezbediti-zdravu-pijacu-vodu-za-hiljade-ljudi

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply