Postavljeni novi direktori Javnih preduzeća bez diskusije o učinku starih direktora i planu rada novih direktora!

Kruševac: Novi kadrovi bez diskusije – Skupština Kruševca postavila dva nova V. D. direktora i glavnog gradskog urbanistu. Promene na čelu JKP „Vodovod“ i JVU „Veterinarska stanica“, te u Gradskoj upravi

ODBORNICI Skupštine grada Kruševca su na današnjoj sednici potvrdili imenovanje novih vršilaca dužnosti direktora JKP „Vodovod“ i JVU „Veterinarska stanica“, te imenovanje novog glavnog gradskog urbaniste.

Na čelu gradskog „Vodovoda“ će, tako, od 1. septembra – umesto Milutina Tasića, koji je 25. avgusta podneo ostavku – biti Vladimir Milosavljević (39), diplomirani ekonomista i dugogodišnji bankar, inače sin Radoice Maše Milosavljevića, vlasnika osam srpskih medija, među kojima je i RTK.

– Moj cilj kao novog direktora je da „Vodovod“ ostvaruje najbolje rezultate u poslovanju, da radimo na proširenju mreže i da se nastave započeti projekti, poput izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, što će Kruševac svrstati među najrazvijenije evropske gradove – kaže Milosavljević.

Opozicija, inače, nije diskutovala povodom postavljenja novih kadrova, među kojima je i promena na mestu direktora „Veterinarske stanice“ kojom će, umesto Saše Anđelkovića, ubuduće rukovoditi Dragan Janjić. Bez reči je i Aleksandar Cvetković na mestu glavnog gradskog urbaniste zamenio Radmila Nikolića…

Vesna Lazarević, zamenik gradonačelnika Kruševca, sa govornice je prokomentarisala da su ove promene došle usled želje da se nađu što efikasnija rešenja za predstojeće reforme i obezbeđivanje boljih usluga građanima u svim oblastima. I Janjić i Cvetković su ranije imali iskustva u rukovođenju preduzećima u kojima i sada rade. Dragan Janjić je u „Veterinarskoj stanici“ zaposlen od 1989, a Aleksandar Cvetković je na čelu Direkcije za urbanizam i izgradnju bio od 2009. do 2012. godine.

JEDNOGLASNE ODLUKE

ZA manje od četiri sata, odbornici Skupštine grada su uspeli da „pređu“ gotovo 60 tačaka dnevnog reda. SNS koji deluje kroz dve odborničke grupe, te SPS i JS imaju ubedljivu većinu u parlamentu – čak 65 od 70 mandata – pa se odluke uglavnom usvajaju jednoglasno, a za diskusiju su retko raspoloženi i usamljeni predstavnici opozicije, koji su danas polemisali samo o aktuelnoj gasifikaciji grada.

MISIJA

NOVI vršilac dužnosti direktora JVU „Veterinska stanica“ Dragan Janjić nije prisustvovao svom postavljenju, a novi glavni gradski urbanista Aleksandra Cvetković kao najvažniji zadatak najavljuje pomirenje interesa investitora i Grada, kao i gledišta ljudi koji obrađuju planska dokumenta i onih koji ih primenjuju. Kaže, to su četiri bitna faktora koje treba sinhronizovati…

Izvor: Novosti.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply