Poslovni centar Kruševac ima velike planove

Poslovni_centar

Izgradnja zatvorenog tržnog centra na Staroj zelenoj pijaci, prva faza rekonstrukcije zgrade Doma sindikata, izgradnja višeetažne garaže u najužem gradskom jezgru, proširenje kapaciteta kvantaške pijace u Mudrakovcu – neke su od planiranih investicija Javnog preduzeća Poslovni centar u ovoj i naredne dve godine.

Poslovni_centar

Prema rečima direktora Dragog Markovića neuređeni deo Stare zelene pijace treba da dobije nov izgled, a izgradnjom zatvorenog tržnog centra dobio bi se zanatsko -poslovni prostor od 500 kvadrata

Što se tiče te investicije, mi smo opredelili naša sredstva, takođe je i Grad iz budžeta odredio deo, a očekujemo da će i Republika donirati novac za izgradnju. Iskreno se nadam da će biti stvoreni uslovi za normalniji rad na Staroj zelenoj pijaci – ističe direktor Poslovnog centra Dragi Marković.

Pored redovnog održavanja objekata i pijaca kojima gazduje, Poslovni centar planira i rekonstrukciju nadstrešnica na Novoj zelenoj i Buvljoj pijaci kao i proširenje kapaciteta kvantaške u Mudrakovcu:

Kvantaška pijaca je u velikoj ekspanziji poslednjih godina, tako da mi želimo da povećamo kapacitet i proširićemo ga za 30 ari i očekujemo da će to zadovoljiti potrebe prodavaca.

U planu je i početak rekonstrukcije zgrade Doma sindikata

To je jedan veliko projekat i potrebno je mnogo novca. Planiramo u ovoj godini, ako zatvorimo finansijsku konstrukciju, da preuredimo izloge, zamenimo stolariju i promenimo instalacije, zatim da nabavimo nove liftove, a u nekoj bliskoj budućnosti želja nam je da na krovu Doma sindikata postavimo panele za solarnu energiju i tako obezbedimo toplotnu i električnu energiju.

Poslovni centar planira i izgradnju višeetažne garaže u najužem gradskom jezgru, kupovinu specijalizovanih mašina za: obeležavanje ulica i čišćenje snega kao, rekonstrukciju lokala na Trgu mira. Deo pomenutih investicija moći će da se realizuje uz pomoć države i inostranih subvencija, a u toku je izrada projektne dokumentacije.

Izvor: RTK

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply