Posle puštanja iz pritvora nestao frulaš iz Brusa osumnjičen da je dodirivao devojčicu, sumnja se na još slučajeva, rodbina brani nestalog čoveka, porodica devojčice pod policijskom zaštitom

NESTAO FRULAŠ OSUMNJIČEN ZA NEDOZVOLJENE POLNE RADNJE Pobegao kroz prozor kupatila ČIM JE PUŠTEN IZ PRITVORA, za sobom ostavio OPROŠTAJNO PISMO

Frulaš osumnjičen da je dodirivao devojčicu Foto: Drustvene mreze

Frulaš iz Brusa, M. C. (64), nestao je 16. novembra nakon što je pušten iz pritvora i policija intenzivno traga za njim, potvrdila je za „Blic“ njegova porodica.

Kako saznajemo, porodica poznatog frulaša, koji je prošle nedelje priveden zbog sumnje da je vršio nedozvoljene polne radnje nad desetogodišnjom devojčicom u Brusu, prijavila je njegov nestanak u ponedeljak. Istog dana M. C. je pušten iz pritvora Okružnog zatvora u Kruševcu, koji mu je ukinut nakon što su saslušani svi svedoci u ovom slučaju.

Kako je za „Blic“ potvrdio brat od strica M. C. njega policija, ali i njegova porodica traži od ponedeljka, a kao objašnjenje za njegov nestanak navodi da „nije mogao da podnese poraz koju je doživeo“.

„Nije mogao da trpi sramotu“

– Njega su lažno optužili za silovanje, on je ispričao sve do detalja kako je bilo. Lepo je rekao majci te devojčice da je ne dovodi samu kod njega, ali ga ona nije poslušala. Sumnja se da su u to umeštani ljudi iz raznih udruženja u koja je on bio učlanjen. On je sigurno otišao jer nije mogao da podnese pritisak, sramotu i poraz – tvrdi za „Blic“ brat osumnjičenog frulaša.

Policija u zgradi Foto: Dejan Briza / RAS Srbija
Policija u zgradi

Njegov brat rekao je da je čuo da je M. C. ostavio oproštajno pismo u kući, međutim, kako je objasnio za „Blic“, ne zna „šta tamo piše“.

Kako pišu „Novosti“, pismo je navodno pronađeno u kupatilu u njegovoj porodičnoj kući.

– Sadržaj izgleda nema neke konkretne veze sa celim događajem, postupanjem policije i tužilaštva. Supruga je pismo predala policiji – rekao je izvor „Novosti“.

Takođe, prema pisanjima ovo lista, frulaš je pobegao kroz prozor.

– Ušao je u kupatilo i onda je vezao električni kabl, popeo se na prozor, preskočio otvor i spustio se do zemlje, a u tom trenutku je porodica uspela da provali vrata. Upravo je supruga našla pismo – dodaje izvor lista „Novosti“.

Podsetimo, u Rasinskom okrugu M. C. je poznat kao osnivač Kulturno-umetničkog društva „Kopaonička frula“, koje postoji od 2013, a osim što je frulaš, on je i slikar, freskopisac, duborezac. Lokalni mediji su redovno pratili sve njegove aktivnosti, otvaranje izložbi, koncerte, učešća na saborima i festivalima izvorne muzike, humanitaran rad…

U žiži javnosti, osumnjičeni se našao i krajem marta, kada je zajedno sa svojim frulašima, svako veče, izvodio narodne pesme, ali i himnu Kine u znak zahvalnosti ovoj državi zbog njihove podrške Srbiji u borbi protiv korone.

Nakon vesti o njegovom privođenju zbog dodirivanja devojčice po grudima, na društvenim mrežama oglasilo se još nekoliko devojaka koje tvrde da su slične neprijatne situacije doživele s njim kada su bile mlađe.

Policija istražuje da li postoji još slučajeva.

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply