Poskupelo grejanje za korisnike Gradske toplane Kruševac

Toplana

Grejanje u Kruševcu poskupelo 13 odsto – Za Kruševljane koji usluge “Gradske Toplanatoplane” plaćaju po kvadratu stambenog ili poslovnog prostora, od početka avgusta grejanje je skuplje za 13 odsto.

Gradska toplana

Na računima za avgust cena grejanja po kvadratu iznosiće 83,6 dinara, bez PDV-a, za stambeni, odnosno 104,5 dinara, za poslovni prostor. Ovo poskupljenje odnosi se na korisnike kojima se utrošena toplotna energija naplaćuje po kvadraturi stana, odnosno, poslovnog prostora.

Za korisnike koji već imaju ugrađene kalolimetre i koji su grejanje do sada plaćali po potrošnji i dok traje grejna sezona uvodi se i fiksni deo koji će se plaćati tokom cele godine. Cena po kvadratu će iznositi 37,78 dinara za stambeni odnosno 47,3 dinara za poslovni prostor.

Uvođenjem fiksnog dela, za ove potrošače za oko 15 odsto smanjena je cena varijabilnog dela, po kilovat satu.

Po završetku grejne sezone 2017-18, svi korisnici usluga “Gradske toplane” moraće da pređu na sistem naplate po potrošnji. Kako bi imali uvid u to koliko realno tokom meseca utroše toplotne energije korisnici će počev od 1. avgusta , uz redovne račune po kvadratnom metru, dobijati i paralelne račune na kojima će biti prikazana realna potrošnja.

Blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply