Poskupela struja, računi kasne, produžen rok za plaćanje sa popustom!

Kasne računi sa skupljom strujom – Pojedini potrošači širom naše zemlje se žale da još nisu dobili obračunatu električnu energiju za oktobar. EPS: Predali smo sve račune na vreme. „Pošte“: EPS zakasnio sa pošiljkom

POJEDINI potrošači iz velikog broja beogradskih opština, ali i iz Kruševca još nisu dobili oktobarske račune za struju. Troškove za kilovate, prve nakon što je struja poskupela 3,8 odsto, još čekaju kupci zbog niza nesuglasica između EPS i „Pošta Srbije“, koji međusobno prebacuju odgovornost. Samo na opštinama Zvezdara i Palilula 1.000 domaćinstava čeka zakasnelu pošiljku.

Da račune još nisu dobili, „Novostima“ su se požalili još i kupci sa Voždovca, Starog grada i Novog Beograda. Iz „Elektroprivrede Srbije“ tvrde da su predali u roku sve račune „Pošti“.

– U skladu sa procedurom koja se primenjuje svakog meseca, EPS, odnosno ogranak EPS „Snabdevanje“, predalo je u roku u „Pošte Srbije“ sve račune za električnu energiju utrošenu u oktobru – kažu u EPS-u. – Sve primedbe kupaca na neisporučene račune EPS rešava u najkraćem roku i izdaje nove račune. U razgovorima sa predstavnicima „Pošte Srbije“ biće utvrđen razlog zašto pojedini kupci još nisu dobili oktobarski račun.

U poštanskom preduzeću kažu da je upravo EPS u nekim beogradskim ulicama kasnio sa isporukom dokumentacije, dok se u Kruševcu kasni sa pošiljkama zato što je EPS izmestio štampu računa iz Niša u Kraljevo.

– Organizaciona celina „Pošte Srbije“, „Beograd centar“, nije dobila od EPS-a, kao što je trebalo, 17. novembra račune za celu Murmansku ulicu, Ulicu Mite Ružića (30 B, 30 G, od broja 46 do broja 80) i Mirijevski venac (od broja 22 do broja 32) – kažu u „Poštama Srbije. – Nadležni su odmah kontaktirali s EPS-om, međutim do danas „Pošti“ nisu prispeli računi za navedene adrese, što je ukupno oko 1.000 računa. Iz ovih razloga, naši poštari su na ulaze zgrada u ulicama okačili flajere sa obaveštenjem korisnicima da za njihove adrese „Pošti“ nisu prispeli računi od EPS i da se zbog toga obrate direktno EPS.

POMEREN ROK ZA POPUST?

– IMAMO saznanje da je EPS pomerio rok za reklamacije po računima koji kasne, kao i rok za ostvarenje prava na popust, usled uvažavanja činjenice da je kašnjenje posledica njihovih organizacionih promena – kažu u „Poštama Srbije“.

Izvor: Novosti.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply