PORODIČNO ĐACI GENERACIJE Sestra i brat najbolji đaci u istoriji Ekonomske škole u Kruševcu

Sestra maturantkinja, brat završava ekonomiju: Aleksandra i Aleksandar Milojević

PORODIČNO ĐACI GENERACIJE Sestra i brat najbolji đaci u istoriji Ekonomske škole Kruševac – Aleksandra Milojević (18) je po rezultatima dostigla starijeg brata Aleksandra koji je, takođe, bio đak generacije i osvajač brojnih nagrada.

Sestra maturantkinja, brat završava ekonomiju: Aleksandra i Aleksandar Milojević

Sestra maturantkinja, brat završava ekonomiju: Aleksandra i Aleksandar Milojević

 

Njih dvoje su najbolji đaci u 77 godina dugoj istoriji Ekonomsko-trgovinske škole u Kruševcu i najbolji takmičari na nivou ekonomskih škola u Srbiji.

 

– Ukupno sam osvojila pet nagrada na republičkim takmičenjima. U prvom, drugom i trećem razredu bila sam najbolja iz matematike. Ove godine sam pobedila na takmičenju iz osnova ekonomije, a iz matematike sam bila „tek treća“. Takođe sam đak generacije u školi i Svetosavski đak – priča Aleksandra koja će ovih dana dobiti diplomu ekonomskog tehničara.

Aleksandrin brat Aleksandar, koji privodi kraju studije na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, bio je prvak Srbije u matematici, računovodstvu i osnovama ekonomije.

– Bilo je teško dostići ovakve rezultate. Tražilo je puno odricanja, ali se sve isplatilo. U školi su ponosni kao i u porodici. Uskoro počinjem da spremam prijemni ispit za FON u Beogradu, smer menadžment, jer je to u bliskoj vezi sa ekonomijom – kaže Aleksandra.

Razredni: Najuspešniji u celoj Srbiji

Svetolik Ružić, profesor matematike u penziji, tvrdi da škola nije imala bolje đake od Aleksandre i Aleksandra.

– U Ekonomskoj školi sam radio 40 godina, proverio sam u arhivama i tvrdim da su oni najuspešniji takmičari ne samo u Kruševcu, već i na teritoriji čitave Srbije – kaže Ružić.

Izvor: Blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply