PORODIČNE KRIMI VEZE: Ozloglašeni Jotka poslao SVOG ZETA da likvidira konkurenciju!

Zoran Jotić Jotka, šef kruševačkog podezmlja, po svemu sudeći za ubistvo svog glavnog rivala Dejana Stankovića Ždrokinca unajmio je mladića koji je bio u vezi sa njegovom ćerkom!

Jotka ubio Ždrokinca Foto: RAS Srbija

Za Stefanom Radulcem, koji je osumnjčen za ubistvo muškarca koji decenijama puni novinske stupce zbog svojih zločina, raspisana je međunarodna poternica zbog sumnje da je u junu ubio Ždrokinca, a svega mesec dana pre toga i njegovog sina Vojina.

Jotić, koji je vođa, takozvane Jotkine grupe koja godinama širi strah i trepet po Kruševcu, osumnjičen je da je jedan od pomagača ubistva Stojanovića.

Na osnovu do sada prikupljenih dokaza, sumnja se da je šef jotkine grupe zadužio dečka svoje ćerke da ukloni konkurenciju i svog nekadašnjeg zaštitnika, jer je upravo Stanković bio taj koji je Jotku pretvorio u žestokog momka Kruševca.

Dejan Stanković Foto: Privatna arhiva
Dejan Stanković

Zoran Jotić Jotka je iz zatvora izašao pre samo pet meseci gde je robijao 15 godina, i ponovo je započeo rat za prevlast u podezemlju ovog grada.

Prema nezvaničnim informacijama, za logističku podršku Radulcu bio je zadužen Jotkin najbliži saradnik Igor Gajić Gaja (45).

– On je njegova desna ruka i čovek kom najviše veruje. Najverovatnije je upravo on Radulca odvezao do mesta na kom je izvršeno ubistvo a potom ga prevezao na sigurnu lokaciju. Sumnja se da su ubici članovi grupe pomogli da napusti Srbiju – ispričao je izvor beogradskog lista.

Jotić i Gajić uhapšeni su u petak u velikoj policijskoj akciji. Njima se na teret stavlja pomaganje u ubistvu Stankovića starijeg, ali se proverava da li su na isti način učestvovali u likvidaciji njegovog sina pošto se veruje da su ova dva zločina povezana.

– Dok je vođa Jotkinog klana bio u zatvoru, Stefan je počeo da se zabavlja sa njegovom ćerkom. PO izlasku iz zatvora njih dvojica su se zbližili, pa je praktično postao deo ekipe – kaže izvor.

Ko je Jotka?

Uhapšen u „Sablji“ i osuđen na 15 godina

Upravo zbog tog preuzimanja kruševačkog podzemlja i rukovođenja glavnim kriminlanim aktivnostima Jotka je i uhapšen na početku akcije „Sablja“ u martu 2003. godine. Bio je osuđen na ukupno 15 godina zatvora kao šef kriminalne grupe koja je rektirala privatnike u Rasinskom okrugu, prala novac, oružanih napada, ali i zato što je podmitio sudiju Vrhovnog suda Ljubomir Vučković da odlučuje u njegovu korist u prvom postupku.

Fotografija sa sajta Foto: Legende devedesetih / Facebook
Fotografija sa sajta „Legende devedesetih“. (Jotka prvi s leva)

Njegov sada uhapšeni saradnik Igor Gajić, bio je zbog članstva u kriminalnoj grupi bio je osuđen na sedam godina zatvora.

Ubio nekadašnjeg zaštitnika

Prema informacijama „Blica“, Jotkino poznanstvo sa braćom Ždrokinac, Dejanom i njegovim blizancem Vojinom, po kome je i sinu dao ime, počelo je pre skoro pola veka kada se kao klinac sa Kosova i Metohije doselio u Kruševac.

– Pod svoje okrilje uzeli su Stankovići, koji su bili nekoliko godina stariji od njega, imali su već ime, i pedigre, poticali su iz dobrostojeće porodice. Jotka je bio lopovčić, džeparoš, i kod njih se malo izveštio. Ždrokinci su zatim otišli u inostanstvo, „radili“ su tamo. Bili su poznati mahom po razbojništvima, a Evropu su zamenili Južnoafričkom Republikom, gde su se dobro kotirali pa je Vojin bio i u obezbeđenju predsednika. To njihovo odsustvo, Jotka je iskoristio da ojača i preuzme glavnu ulogu u kriminalnim poslovima u Kruševcu – kaže sagovornik „Blica“ upoznat sa istorijom odnosa Jotke sa Stankovićima.

Jotkina kriminalna grupa je krajem prošlog veka ulivala strah među Kruševljanima, kažnjavali su svaku neposlušnost. Jedan od najbližih saradnika bio mu je funkcioner JUL-a Nenad Jovanović zvani Mali Bidža, preko koga je kriminalna grupa prala novac, a Jotka je sa njim bio suvlasnik poreduzeća „Balkan tron“.

Dejan Stanković Ždrokinac ubijen je sa više hitaca ispred ulaza u hotel Golf. On je policiji bio dobro poznat od ranije po raznim krivičnim delima, pa i zbog ubistava!

 

Stankovićev sin likvidiran pre mesec dana

Sin Dejana Stankovića, Vojin, likvidiran je pre svega mesec dana u samom centru Kruševca dok je sedeo u punom kafiću. Prema operativnim podacima, Vojin je važio za jednog od kruševačkih žestokih momaka.

Ubica je na Stankovića ispalio sedam metaka, međutim njega je pogodio samo jedan. On je podigao ruku da bi se zaštitio, ali mu je metak probio šaku i pogodio direktno u čelo.

Blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply