PONOVO POKUŠAJ OPSTRUKCIJE SUĐENJA: Jutka umesto u sudnici na suđenju, dan proveo u kafiću u centru Kruševca, naloženo njegovo privođenje (SNIMAK)

Umesto na suđenju Jutka u kafiću: Sudija naložio privođenje Jeličića i odložio pretres za 11. mart (VIDEO)

Suđenje Milutinu Jeličiću-Jutki, za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje, odloženo je danas u Osnovnom sudu u Kruševcu za 11. mart

 Foto: S. B.

Foto: S. B.

KRUŠEVAC – SUDIJA Osnovnog suda u Kruševcu Aleksandar Kocić naložio je prinudno dovođenje Milutina Jeličića – Jutke za 11.mart, kada mu je zakazano novo suđenje po optužbama za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje.

Kao što su “Novosti” objavile,odložen je današnji pretres na kome je trebalo da bude reči o veštačenju mobilnih telefona sa kojih su, kako veruje tužilaštvo, poslate lascivne poruke oštećenoj Mariji Lukić, a u sudnici se nisu pojavili ni okrivljeni Jutka, tri svedoka odbrane, kao ni stručni saradnik odbrane Saša Krstić, zbog čijeg je nedolaska i odloženo suđenje.

U sudnici je bilo dovoljno vremena da se zainteresovanim stranama uruče rešenja nekoliko sudskih instanci po kojima se odbija zahtev odbrane o izuzećima postupajućeg sudije, Osnovnog i Višeg suda u Kruševcu i Apelacionog suda u Kragujevcu, ali odbrana insistira da se o ovim izuzećima izjasni Vrhovni kasacioni sud.

– Ponašanje okrivljenog i njegovog branilčakog tima je bruka i sramota i ovo su poslednji pokušaji da se nekako odloži osuđujuća presuda koja je potpuno izvesna na osnovu do sada izvedenih dokaza – navodi Borivoje Borović, punomoćnik oštećene Marije Lukić. – Sud može da odbaci sve njihove zahteve koji vode opsturkciji postupka, a ovo je očigledan primer. Sudija se ponaša i veoma odgovorno, jer je naložio privođenje okrivljenog, koji ismejava sud.

Borović dodaje da Jutka nije bio ni prošli put na suđenju, a da je prisustvovao književnoj večeri Vojislava Šešelja kasnije istog dana. Na prozivke odbrane u sudnici da je nepojavljivanje svedoka koje je predložio punomoćnik indikativno, kaže da je od svedokinja odustao, jer su zbog pretnji pobegle glavom bez obzira iz Brusa, kao i da smatra da na osnovu dosadašnjeg toka postupka ima dovoljno osnova za osuđujuću presudu.

– Sve vreme je okrivljeni imao pravično suđenje, ali ga izbegava, traži podršku izlizanih političara-iznosi Borović. – Luta očajno na ulicama i plače po kafanama, traži podršku od svojih zaposlenih, ali mislim da je svemu tome došao kraj.

Irena Đorđević, Jutkin advokat, napominje, da je Jutka verovatno ima obaveze, kao i da je na prošlom pretesu sudiji rečeno da risustvo okrivljenoh nije obavezno, što i stoji u Zakonu u krivičnom postupku.

– Stavili smo zahtev za izuzeće nekoliko sudskih instanci i samo predsednik Vrhovnog kasacionog suda o tome može da odlučuje, a sudija je ipak postupao – iznosi advokat Irena Đorđević, dodajući da “navodne žrtve” – svedokinje ponovo ne dolaze, iako je logučno da se pojave ukoliko su zaista povređene. – Takođe, odredio je privođenje Jeličića, što nije po zakonu, jer je to optužni predlog, skraćeni postupak i njegovo prisustvo nije obavezno. Odredio je novo ročište 11. marta, kraće od 8 dana, ne znam kako misli po ZKP da pozove druge advokate.

JUTKA BIO U KAFIĆU?

KAKO Novosti saznaju iz više izvora, iako se nije pojavio na suđenju, okrivljeni Milutin Jeličić bio je u Kruševcu i to u kafiću „Pastel“ u centru grada.

Izvor: Novost.rs

Link: https://www.novosti.rs/vesti/naslovna/hronika/aktuelno.291.html:851307-Umesto-na-sudjenju-Jutka-u-kaficu-Sudija-nalozio-privodjenje-Jelicica-i-odlozio-pretres-za-11-mart-VIDEO

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply