Ponovo kiša, od srede zahladjenje

PROGNOZA

Prema najavama meteorologa, u Kruševcu sutra promenljivo oblačno vreme sa kišom i malo toplije. Minimalna temperatura 9, maksimalna dnevna 21 stepen

PROGNOZA

U Srbiji sutra jutro uglavnom suvo, a tokom dana jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar. Minimalna temperatura u Kruševcu i okolini 9, maksimalna dnevna 21 stepen. Oblačno i nestabilno vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom zadržaće se do kraja nedelje. Od srede hladnije.

Promena vremenskih prilika, iznad našeg područja, uslovljava nepovoljnu biometeorološku situaciju. Oprez se posebno savetuje kardio i cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Od meteoropatskih reakcija mogući su: glavobolja, reumatski bolovi i nervoza. Preporučuje se adekvatno odevanje, a svim učesnicima u saobraćaju maksimalna koncentracija.

Preporuka poljoprivrednim proizvođačima jeste da obiđu njive sa pšenicom i provere da li ima puzarijuma klasa pšenice. Ukoliko ga ima, savet je da izvrše prskanje nekim od sledećih preparata: Duet ultra ili Prosaro – u koncentraciji po preporuci proizvođača.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply