Ponovo bahatost gradskog većnika iz Jedinstvene Srbije u Kruševcu

Bratislav Ilcic Krusevac JS

Član gradskog veća u Kruševcu iz Jedinstvene Srbije, Bratislav Ilčić – Bata Potkovica jednog policajca uhvatio za bradu, a ostalima se obratio na drzak i bezobziran način, zbog čega će protiv njega biti podneta krivična prijava. Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić osudio ponašanje većnika.

Bratislav Ilcic Krusevac JS

Krivična prijava protiv člana gradskog veća u Kruševcu Bratislava Ilčića biće podneta, jer je jednog pripadnika policije, koji je pokušavao da uspostavi javni red, uhvatio za bradu, a ostalima se obratio na drzak i bezobziran način, potvrđeno je Tanjugu u Policijskoj upravi.

Skupstinska_sala Krusevac.jpg

Ilčić je u subotu u restoranu „Potkovica“ u Ulici Rasinskog udarnog bataljona proslavljao rođenje svoje unuke i tom prilikom je izneo stolove na ulicu čime je ometao prolaz. Policiji je zbog toga, kako se navodi u saopštenju dostavljenom Tanjugu, oko 19 časova prijavljeno narušavanje javnog reda i mira.

Prilikom intervencije, Ilčić se policajcima obratio na drzak i bezobziran način, a jednog policajca je uhvatio za bradu, tako da će policija u redovnom postupku protiv njega podneti krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično delo ometanje službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti ili uspostavljanja javnog reda i mira.

U izjavi Tanjugu, na pitanje šta se dogodilo prošle subote i da li zna da će protiv njega biti podneta krivična prijava, Ilčić je rekao da je zatečen i da je cela priča „prenaduvana“, međutim nije osporio da je organizovao privatnu proslavu na kojoj se malo više popilo.

„Dobio sam unuku, malo smo više popili, to je bilo oko šest, sedam popodne, a ne noću, ispao je nesporazum koji je neko upotrebio“, rekao je Ilčić i dodao da je ispoštovao upozorenje policije da se vrati u restoran, te „da je bila je neka mala rasprava, ali je sve to prenaduvano“.

Gradonačelnik osudio ponašanje

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, koji je osudio ponašanje većnika, člana Jedinstvene Srbije, rekao je novinarima da će na koalicionom sastanku tražiti da se raspravlja o tome da li će Ilčić, i dalje obavljati tu funkciju.

„Svaka politička stranka prilikom formiranja vlasti trebalo bi da se rukovodi time da na visokim funkcijama postavlja najuglednije, najsposobnije ljude i to je ono što se sada dešava u Srbiji – viši stepen odgovornosti, i smatram da su se time rukovodili i koalicioni partneri. Siguran sam da se niko od članova SNS neće ponašati osiono i bezobrazno ni prema građanima, ni prema bilo kom službeniku“, rekao je Gašić, koji je i potpredsednik SNS-a.

On je rekao i da od JS očekuje da preduzme adekvatne korake i sankcioniše jedno ovakvo ponašanje, a na pitanje da li ima mogućnosti da većnika razreši dužnosti, kao nedavno pomoćnicu za društvene delatnosti Slobodanku Miladinović, Gašić je objasnio da većnike postavlja skupština, te da ga on ne može razrešiti jednim rešenjem.

Bratislav Ilčić je pažnju medija privukao i pre dve godine, kada je takođe bio član gradskog veća jer je ostao na toj funkciji iako je policija kod njega pronašla naoružanje i municiju za koju nije imao dozvolu.

U Jedinstvenoj Srbiji su kratko prokomentarisali da su čuli za krivičnu prijavu i da je u subotu organizovana proslava, a sve ostalo će biti tema gradskog odbora i koalicionog saveta.

Saopštenje Policijske uprave u Kruševcu pročitajte ovde.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply