Poništen konkurs za direktora RFZO jer SNS partijski kandidat ne ispunjava uslove

http://www.glas-javnosti.rs//files/image_for_teaser/10srb%20knjizice%20-%20SAMO%20U%20GLAS.jpg

KONKURS PONIŠTEN, JER PARTIJSKI KANDIDAT NIJE ISPUNJAVAO USLOVE – Konkurs za direktora filijale Fonda za zdravstveno osiguranje za Rasinski okrug poništen je bez ikakvog objašnjenja. Dva kandidata su ispunjavala sve tražene uslove, ali za trećeg, Goranku Tomanović Jović, favorita SNS, nije poznato, pa je to verovatno glavni razlog poništavanja.

http://www.glas-javnosti.rs//files/image_for_teaser/10srb%20knjizice%20-%20SAMO%20U%20GLAS.jpg

Republički fond za zdravstveno osiguranje raspisao je konkurs za direktore filijala u Valjevu, Požarevcu, Kragujevcu, Kruševcu, Pirotu, Nišu i Gnjilanu i svuda su izabrani, osim u Kruševcu. Za mesto direktora kruševačke filijale kandidaturu su podneli pravnica Vesna Kovačević – Stanković, doktor Nenad Krstić i Gorana Tomanović Jović, koja je pre četiri meseca postavljena za vršioca dužnosti direktora.

– U sredu, 30. oktobra, dobio sam pismeno obaveštenje, nepotpisano, u kome je napisano da je konkursna komisija odlučila da poništi konkurs za direktora filijale u Kruševcu. U najmanju ruku sam bio iznenađen takvom odlukom, budući da ispunjavam sve uslove koji su konkursom definisani. Nije mi jasno zašto se komisija odlučila da poništi konkurs i obratiću joj se zvanično sa žalbom, budući da stvarno želim da znam šta je posredi, a ne da nagađam. – ističe Nenad Krstić, jedan od kandidata za direktora, koji u filijali FZZO radi skoro šest godina.

Vesna Kovačević-Stanković, pravnica sa iskustvom od 25 godina u „Trajal Korporaciji“, rekla nam je u telefonskom razgovoru da se neće žaliti na odluku komisije, dodavši „da su joj stvari veoma jasne“.

Prema uslovima definisanim članom 26. statuta RFZO kandidat za direktora mora da ima fakultet, najmanje četiri godine, ili master, najmanje pet godina radnog iskustva i položen stručni ispit. Krstić i Kovačevićka ispunjavaju tražene uslove, dok kod Gorane Tomanović Jović postoji dilema. Kada je 11. jula postavljena za vd direktora, javnost je obaveštena da je po struci diplomirani ekonomista i inžinjer elektrotehnike „sa višegodišnjim radnim iskustvom i dodatnim stečenim znanjima pohađanja obuka u okviru USAID-a, OEBS-a, Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj, Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Adižez Instituta i Privredne komore Srbije.“

Upućeni u slučaj kažu da Tomanović Jović u trenutku imenovanja za v.d. direktora imala nešto više od tri godine radnog staža, a na odgovorno mesto je postavljena kao favorit SNS.

Na naše pitanje zašto je poništen konkurs za direktora kruševačke filijale RFZO Aleksandra Gazivoda, zadužena za odnose sa medijima, nam je odgovorila da ćemo „dobiti odgovor u pisanoj formi“, ali on nije stigao.

Goranu Tomanović Jović i pored više pokušaja u poslednjih nekoliko dana nismo uspeli da kontaktiramo, jer je bila na bolovanju, a potom, prema rečima sekretarice, „imala puno obaveza“.

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply