Polumaraton i trka zadovoljstva startuju u 11h na Trgu kosovskih junaka u Kruševcu!

Polumaraton Kruševac

Prvi kruševački polumaraton 27.03.2016. – Polumaraton i trka zadovoljstva –  U Gradskoj upravi održana je konferencija za novinare na kojoj je najavljen prvi Kruševački polumaraton u organizaciji Atletsko – rekreativnog kluba „Maratonac“. Trka će početi  27. marta u 11 časova na Trgu kosovskih junaka gde će se i završiti.

Polumaraton Kruševac

 

Današnju konferenciju je otvorila zamenik gradonačelnika Jasmina Palurović, ističući značaj ovakvih sportskih manifestacija u  smislu  izbora zdravog načina života i kao drugu pozitivnu referencu – što masovnijeg učešća mladih, ali i ostalih starosnih grupa, kao i promovisanje sporta. Iz tih razloga, Grad je pokrovitelj polumaratona, a s obzirom na zaista veliko interesovanje (do sada se prijavilo 370 učesnika), veliki su izgledi da ova trka postane tradicionalna i jedan od sportskih brendova grada Kruševca.

 

2

Polumaraton će se sastojati iz dve trke (polumaratonske) i trke zadovoljstva. Staza je kružna, dužine 5.275 metara (četiri puta 21,1 km) i trči se u širem centru grada. Trka zadovoljstva je dužine 5 km  i startuje odmah posle polumaratonske.

Prijavljeni učesnici su ne samo iz Srbije, već i Makedonije, BiH i Crne Gore. Moguće je prijavljivanje i na sam dan trke od 8:30 do 10:30 u maloj sali Doma sindikata gde će biti prijemni centar i gde će se deliti startni paketi.

Zbog obimne organizacije angažovano je i oko 100 volontera. Za sve učesnike i volontere obezbeđen je ručak u Domu  „Pane Djukić Limar“, kao i besplatno korišćenje Zatvorenih bazena od 15:00 do 18:00 sati. Svako ko istrči polumaraton dobija učesničku medalju, a pobednici – pehare, diplome i robne nagrade sponzora. Na stazi su obezbeđeni posluženje i masaža, kao i medicinsko osoblje.

3

Trasa polumaratona biće zatvorena za saobraćaj od 10:00 do 14:00 sati, a deo od pozorišta do Spomenika kosovskih junaka od 8:00 do 15:00. Proglašenje pobednika je u 13:30.

Izvor: Vest preuzeta sa web sajta Krusevac.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply