Političko obećanje ili realnost, verujete li Bratislavu Gašiću da će se na lokaciji Aerodrom, u srcu budućeg stambenog naselja, izgraditi fabrika za 4000 radnika?

Postavljanje temelja za crkvu: Bratislav Gašić na delu

GAŠIĆ NAJAVLJUJE, KRUŠEVLJANI SUMNJAJU – Nemci će graditi novu fabriku – Bivši ministar odbrane Bratislav Gašić najavio je da će nemačka firma „Huber Šuhner“ početi gradnju fabrike u kojoj će posao dobiti 4.000 Kruševljana. Treba li se fabrika izgraditi na lokaciji gde nije industrijska zona, u srcu budućeg stambenog naselja?

Postavljanje temelja za crkvu: Bratislav Gašić na delu

 

– U Kruševac uskoro dolazi nemački investitor koji će otvoriti fabriku auto-delova na 20.000 kvadrata. Na lokaciji Aerodrom – Stari konjički klub, od kapije VP doma do završetka četiri trake Bruskog puta, na površini od 6,5 hektara počeće izgradnja hala. Kreće se, ako sve bude kako treba, u narednih 15 dana. Resorno ministarstvo doneće trojni ugovor i u novembru očekujemo da se krene sa izgradnjom – najavio je Gašić.

U Kruševcu u proteklih 25 godina nije bilo nijedne investicije i zato Kruševljani sa dozom opreza gledaju na novu „megainvesticiju“.

– Dok ne vidim mašine kako rade i radnike kako ulaze na kapiju, ne mogu u to da poverujem! Pre dve godine su najavili da će na Aerodromu graditi 8.000 stanova, crkvu, da će otvoriti „Mekdonalds“ i „Lidl“, a sada će tu da grade fabriku. Nije mi jasno ni šta će im fabrika usred naselja kada imaju prazne parcele u „Savremenom domu“, „14. oktobru“ – skeptičan je ekonomista Slavko Simić.

Kruševac Foto: Wikipedia Kruševac

Oprez Kruševljana je sasvim razumljiv jer su im poslednjih godina obećavali na desetine investicija od kojih nijedna nije realizovana. Gromoglasno najavljeni dolasci grčkih kompanija za kupovinu i preradu mleka i mesa, izraelske kompanije koja bi izgradila 50 hektara plastenika, italijanskih firmi za proizvodnju traktora i hladnjaka, partnera iz UAE koji bi otvorili fabriku stočne hrane u HI „Župa“, kao i silnih turskih kompanija – nikada nisu realizovani.

Aerodrom je u vlasništvu Aero-kluba „Mihajlo Živić“, koji je već godinama u sudskom sporu jer ne želi da tu lokaciju ustupi gradu dok ne bude završen novi aerodrom na Rosulju.

Izvor: Blic.rs

Link. http://www.blic.rs/vesti/srbija/gasic-najavljuje-krusevljani-sumnjaju-nemci-ce-graditi-novu-fabriku/1hsj3s1

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply