Sekul Sekulović najtalentovaniji plivač Kruševca

Sekul_Sekulović

Sekul Sekulović jedan je od najtalentovanijih plivača u Kruševcu u ovom trenutku. Drugu godinu zaredom proglašen je za najboljeg mladog sportistu Grada, a potencijal je potvrdio na zimskom državnom prvenstvu u Zrenjaninu, gde je osvojio tri medalje u kadetskoj konkurenciji

Sekul_Sekulović

Sekul Sekulović ima 16 godina i oko 250 medalja sa raznih takmičenja. Sa poslednjeg, održanog u Zrenjaninu, na kome su nastupili najbolji plivači iz Srbije, vratio se sa tri odličja.
Bila je dosta jaka konkurencija, svi smo napredovali, ja sam popravio svoj najbolji rezultat na 400 metara kraul za 11 sekundi i nadam se da sam izborio mesto u reprezentaciji za tromeč Srbija – Hrvatska – Slovenija.

Član je Plivačkog kluba „Rasina“ i reprezentacije Srbije. Po svemu sudeći, pred njim je svetla budućnost. U to nas uveravaju i njegove neskrivene šampionske ambicije.

Voleo bih da odem na Olimpijske igre i da uđem bar u finale, ako ne nešto više.

Da to neće biti nimalo jednostavno, potvrđuju i ove reči.

Imam dva treninga, ujutru i uveče u vodi, a trebalo bi da uvedemo i treći u teretani. Svakako da ima puno odricanja, jer sa tolikim treninzima potrebno je dosta odmora, što znači da preko dana nemam neke druge aktivnosti. Osim toga, odričem se školovanja i druženja sa drugovima.

Profesori nisu imali razumevanja za njegove stalne izostanke, pa je krenuo na vanredno školovanje. Njegov trener Dragan Petrović ne sumnja da će se toliki trud i odricanje isplatiti.

Sekul je vredno dete, dobro trenira i rezultati su očekivani. Odriče se godišnjih odmora, preko leta ostaje ovde, ne ide na more, u potpunosti je posvećen plivanju – ističe Petrović i nastavlja: – Za veliki uspeh potrebno je sve: i talenat i veliki rad i velika ambicija. Sekul sve to ima, stoga se nadam da će uspeti u svojoj želji.

Njegove omiljene discipline su kraul i delfin, mada dosta dobro može da otpliva i leđno.

Najvažnije je da dobro otpliva 400 kraul zbog EYOF-a, s obzirom na to da je na državnom otplivao najbolje, osvojio zlatnu medalju, očekujem dobar nastup i na tromeču.

Iako već par decenija radi sa plivačima, Petrović priznaje da Sekul spada u red najboljih.

Trenutno u klubu imamo 30 takmičara i oko 60 članova. Imamo dve devojčice, Teodoru Nikolić i Sekulovu sestru Anđelu, malog Lazara Krstića, od kojih, takođe, očekujemo republičke medalje, ali i dosta dece koja na regionalnim takmičenjima osvajaju odličja. Od Sekula možemo mnogo da očekujemo, znatno više nego od svih koji su do sada plivali, jer su nam uslovi na bazenu sada izuzetni, bazen ne prestaje sa radom. Ranije smo imali tih prekida, tako da se neki od naših prethodnih talenata nisu dokazali upravo iz tog razloga.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply